Kezdődhet a küzdelem

2020.07.25. 07:00

Izgalmas kupapárosításokkal rajtol a megyei bajnokság

Nyolc kupamérkőzéssel rajtol el a nagyon várt 2020/2021-es szezon a Veszprém megyei labdarúgásban.

Horváth Gábor

A Herend (sötétkék szerelésben) otthon, a Várpalota idegenben játszik a kupában

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A koronavírus-járvány év eleji megjelenése alaposan átírta a megyei labdarúgóprogramot (is). A különböző sorozatokat Veszprém megyében sem fejezték be, március közepén léptek utoljára pályára a csapatok, amelyek viszont már egy ideje nagyban készülnek a következő szezon rajtjára.

A kezdés jövő hét szombaton lesz, amikor is a Magyar Kupa megyei selejtezőjének első fordulója esedékes. Ez nem összekeverendő a megyei kupával, a Magyar Labdarúgó Szövetség sorozatának nyitányáról van szó, ahol most 15 megye I-es és egy megye II-es együttes lesz érdekelt.

A résztvevők az országos főtáblára kerülésért küzdenek, először augusztus elsején. A párosítások a következők: Herend–Sümeg, Gyulafirátót–Tapolca, Tihany–Úrkút, Ajka Kristály–Várpalotai BSK, Szentantalfa–Magyarpolány, Devecser SE–Badacsonytomaji SE, Balatonalmádi–Fűzfői AK, Péti MTE–Csetény SE.

A Herend (sötétkék szerelésben) otthon, a Várpalota idegenben játszik a kupában
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A mezőnyt 15 megye I-es csapat mellett a megyei második vonalban szereplő Szent­antalfa alkotja. Érdekesnek ígérkezik a Tihany–Úrkút derbi, amelyen két tavalyi élcsapat csap össze, illetve a Balatonalmádi–FAK szomszédvári rangadó szintén kiemelt párosításnak számít. Persze a többi meccsen is bőven lehetnek izgalmak, a hónapok óta tétmeccs nélkül sínylődő játékosok és nézők minden bizonnyal nagyon várják már, hogy újra éles küzdelemben vegyenek részt, illetve hivatalos meccset lássanak. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a találkozók 17.30-kor kezdődnek.

Lapunk információi szerint a bajnoki évad augusztus 15–16-án rajtol el, ekkor lesz a megyei első osztályú küzdelem első fordulója. A megye I-es mezőnyt idén 15 csapat alkotja majd, miután az első helyen záró Balatonfüredi FC feljebb lépett az NB III-ba, a megye II-ből pedig nem vállalta olyan együttes a feljutást, amely erre jogosult lett volna.

A megye II nyitányát egy héttel később, augusztus utolsó előtti hétvégéjén rendezik, a megye III-as rajtnak még nincs pontos időpontja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában