súlylökés és diszkoszvetés

2019.04.01. 13:01

Gosztolai Mária újra világbajnok!

Megvédte súlylökésben és diszkoszvetésben fedettpályás világbajnoki címét Gosztolai Mária, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club szenior sportolója, ráadásul nehézkalapácsban ezüstérmet szerzett.

B. Virág Rita

A lengyelországi Torunban rendezték meg a szenior atléták fedettpályás világbajnokságát, ahol a különböző korosztályokban 88 ország ötezer sportolója mutathatta meg tudását, felkészültségét. A VEDAC-ot Gosztolai Mária képviselte, aki a W70-es korosztályban indult.

A 37 világcsúcsot hozott vébén a magyar küldöttség első aranyérmét a veszprémi sportoló szerezte súlylökésben. Ráadásul Mária a bivalyerős mezőnyben – egykori olimpikon sportolóval a soraiban – új országos csúccsal, 9.83 méterrel érdemelte ki az aranyérmet.

Nehéz kalapácsban 10.79 méteres eredménnyel Mária a dobogó második fokát foglalhatta el.

A vébé utolsó napján diszkoszvetésben állt dobókörbe Mária. S bár végig vezetett a versenyben, a legendás utolsó dobásával métereket vert a mezőnyre és védte meg címét. Az eredménye: 26.16 méter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában