"Nyitott szemmel"

7 órája

Bemutatkozott a Bakonyszücsi Művésztelep

A Pannonia Reformata Múzeumban november 22-ig tekinthetők meg Bódi Kati grafikus, Huszti Kinga textilművész, Somogyi Emese szobrászművész, Votin Dóra festőművész és Zellei Boglárka fotográfus alkotásai. Az V. Bakonyszücsi Művésztelep keretében született művek a női alkotói közösség erejét, az inspiráció áramlását és az élet törékenységét mutatják be.

Haraszti Gábor

A "Nyitott szemmel" címet viselő kiállítás Bódi Kati grafikus, Huszti Kinga textilművész, Somogyi Emese szobrászművész, Votin Dóra festőművész és Zellei Boglárka fotográfus alkotásait vonultatja fel. A Bakonyszücsi Művésztelep egy olyan alkotótér, ahol nők egy héten át közösen dolgoznak, inspirálva, kiegészítve, hatva egymásra.

A Pannonia Reformata Múzeumban november 22-ig tekinthetők meg a Bakonyszücsi Művésztelep alkotóinak művei.
A Bakonyszücsi Művésztelep női alkotói a közösség erejét, az élet törékenységét mutatják be
Fotó: Múzeum

Kortárs művészet találkozása a Pannonia Reformata Múzeumban

A Pannonia Reformata Múzeumban látható tárlatot Budai Rita művészettörténész nyitotta meg – írja a múzeum oldala. Huszti Kinga a tábor szervezője, a textilművészet mestere. Felhőkönnyűségű nemezmunkáiból is látható néhány darab. Munkáiban rámutat az idő múlására, illetve arra, hogy milyen sérülékenyek azok a szálak, melyek minket az élethez és egymáshoz kötnek.

Votin Dóra festőművésznek már volt önálló tárlata is a Pannonia Reformata Múzeumban, ezúttal nem a sérült, másnak kidobásra ítélt hulladékfából hozott létre valami újat, hanem minimalista stílusban, már-már a keleti kultúrát idéző fekete-fehér-szürke nonfiguratív alkotásait mutatja meg a tárlatban. Bódi Kati grafikust az foglalkoztatja, hogy törékeny és mulandó az ember, és az is, amit létrehoz. Generációk jönnek és tűnnek el egymás után, továbbadják történeteiket, tapasztalataikat, aminek egy része génjeinkbe íródik, másik része elvész. Éppen ezért szereti a régi fényképeket, és ezáltal összekapcsolni a múltat és a jelent a művészet nyelvén.

Grafikus, textil-, szobrász-és festőművész, fotógráfus alkotásait lehet megtekinteni
Fotó: Múzeum

A női alkotói közösség ereje: az V. Bakonyszücsi Művésztelep művészei bemutatkoznak

Somogyi Emese szobrászművész alkotásai is különös világba hívogatnak. A mindennapi élet szemszögéből vizsgálják az emberi létezést, és annak rezdüléseit. A hálós szerkezetű kompozíciók sokféle asszociációra adnak lehetőséget.

Zellei Boglárka volt a legfiatalabb alkotótárs, aki a spiritualitás és vallás mai átalakulását kutatja, s tökéletes összhangban tudott együttműködni az alkotó közösséggel. Ő a pincétől a padlásig "befotózta" az épületet, mindenütt kereste az izgalmas fény-árnyék játszmákat, hogy megjeleníthesse többek között a női lelkiséget is, ami az aktuális projektje.

Az V. Bakonyszücsi Művésztelep öt művészének alkotásai november 22-ig tekinthetők meg a Pannonia Reformata Múzeumban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában