Kiállítás a könyvtárban

2 órája

A szülőföld szeretete sugárzik fotóiból

Szülőföldem, Várpalota címmel Rumpler Imre helyi fotográfus válogatott fotóiból nyílt kiállítás a városi könyvtár Krúdy Műhelyében.

Szabó Péter Dániel

– Ezek a képek magukért beszélnek. Olyan módon mutatják be városunkat a fotóanyag, ahogyan kevesen láthatják. Mély érzelmek, szenvedélyek szükségesek minden alkotófolyamathoz, és ha körbenézünk, látszik, hogy Imre szereti Várpalotát, amit az alkotásai tárgyává tett. Szereti, hiszen ez a szülőföldje. Ezért lett a kiállítás címe: Szülőföldem, Várpalota – mondta el köszöntőjében a zsúfolásig megtelt Krúdy Műhelyben Budai László, a városi könyvtár vezetője. 

Szülőföldem, Várpalota
Rumpler Imre (jobbra) és Budai László könyvtárvezető az ünnepélyes megnyitón
Fotó: Szabó Péter Dániel

A Napfény Női Kar színvonalas műsora után a kiállító Rumpler Imre elmondta, a fotózással iskolás korában ismerkedett meg. Sok felvételt készített régi, filmes gépével az osztálykirándulásokon, ám felnőttként már kevesebb ideje maradt a munka mellett hobbijára. 

Álmát azonban nem adta fel, 15 éve megvásárolta első digitális fényképezőgépét, s újra fotózni kezdett. Négy évvel ezelőtt, a nyugdíjba vonulása óta pedig még többet tud hódolni két kedvenc időtöltésének: a fotózásnak és a természetjárásnak. 

– Szinte mindennap járom a természetet és a várost, nyakamban a fényképezőgéppel és fotózom. Próbálom megörökíteni szeretett szülővárosom és környezetünk szépségeit, látnivalóit – vallja Imre, akinek kiállítása október végéig látható a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában