Tárlat

2024.08.31. 09:00

A Selyemút tükrében

Idén ünnepeljük Magyarország és Kína közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulóját. Az évforduló alkalmából a salföldi Káli Fecske Galériában nyílik A Selyemút tükrében című kiállítás anyagából mutatnak be válogatást a Képírás csoport fotóművészeitől.

Tóth B. Zsuzsa

A tárlatot Jin Hao a Budapesti Kínai Kulturális Központ igazgatója, Janó Márk közigazgatási államtitkár és Szamódy Zsolt Olaf fotóművész nyitja meg. A kiállítás kurátora Kovács Melinda Balogh Rudolf-díjas fotóművész. Az első fotóművészeti út 2013-ban a kínai–magyar barátság 65 éves évfordulója alkalmából jött létre. A kínai látogatáson öt magyar fotóművész vett rész, majd kínai fotóművészek járták be Magyarországot és ebből a képanyagból készült a Szépséges Magyarország Szépséges Kína című album. A kínai–magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 65. évfordulójának emlékére. A kínai utak 2013-tól 2023-ig tartottak, ezen látogatások képanyagának válogatásából állt össze a jelenlegi tárlat. A túrák fő támogatója és állandó résztvevője Wei Xiang, a WEI Nemzetközi Kulturális, Művészeti és Sport Egyesület elnöke. A tárlaton szereplő alkotók a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagjai. Benkő Imre kiváló művész, Á. Tóth József, eM Soós György, Galyasi Géza Attila, Hamarits Zsolt, Hajdú József, Horváth Barnabás, Kovács Melinda, Kosmály Gábor, Kozák Albert, Kőhalmi Péter, Kőműves Kata, Szamódy Zsolt, Szabó Béla, Tarjáni Antal, Wei Xiang és Wang Yinghe fotóművész. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában