Egyedülálló panoráma

2024.07.24. 14:00

Vollein Ferenc megfestette élete legnagyobb képét

Élete legnagyobb képét festette meg az ifjú Balaton-díjas festőművész. Vollein Ferenc az egyik balatongyöröki kilátóról nyíló egyedülálló panorámát vitte vászonra, sajátos színvilágával, egyedi ábrázolásmódjával.

Szijártó János

Amint azt badacsonyörsi otthonában – egyben műtermében – elmondta, a 180 centiméter széles és 120 centiméter magas képet egy magángyűjtő megrendelésére készítette el, s ez eddigi legnagyobb méretű alkotása. A festményen feltűnnek a környék tanúhegyei, a Balaton víztükre, valamint a térség kápolnái is láthatók rajta.

Az ifjú Balaton-díjas festőművész, Vollein Ferenc élete eddigi legnagyobb képét festette meg
Az ifjú Balaton-díjas festőművész, Vollein Ferenc élete eddigi legnagyobb képét festette meg
Fotó: Szijártó János/Napló

Vollein Ferenc balatoni tájképek mellett balatoni legendákat, mondákat feldolgozó alkotásokat, a szakralitás élményeit megjelenítő festményeket, valamint a toszkán és dél-itáliai tájakat ábrázoló műveket formáz meg ecsetjével. A huszonöt esztendős alkotó számos egyéni és csoportos kiállításon mutatkozott már be a művészetkedvelő közönség előtt, festményei Magyarország legnagyobb aukciós kiállításán és aukcióján is megtalálhatók. A Pintér Aukciósház másfél évtizede rendezi meg Balatonfüreden az impozáns Vaszary Galériában hazánk legnagyobb aukciós kiállítását, majd az azt követő nyílt aukciós árverését, ahol a badacsonyörsi fiatalember három korai festménye is megtalálható. – Olyan alkotók társaságában szerepelnek a műveim, mint Aba-Novák Vilmos, Aknay János, Basilides Sándor, Egry József, Benczúr Gyula, Borsos Miklós, Bukta Imre, Csók István, Salvador Dalí, Galambos Tamás, Kisfaludi Strobl Zsigmond, Iványi-Grünwald Béla, Kokas Ignác, Rippl-Rónai József, Szőnyi István, Vaszary János, Zsolnay Júlia. A három korai munkám közül a Szüretelők 2010-ben, a Pünkösd a Szent Mihály-dombon 2011-ben született, a harmadik, az Imádság a halászokért pedig 2012-ben készült el – mondta Vollein Ferenc, aki a mostani óriáskép befejezése után szinte azonnal már egy másik mű tervezését kezdi meg.

Az egyik balatongyöröki kilátóról nyíló egyedülálló panorámát vitte vászonra Vollein Ferenc
Az egyik balatongyöröki kilátóról nyíló egyedülálló panorámát vitte vászonra Vollein Ferenc
Fotó: Szijártó János / Napló

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában