3000 program, 40 helyszín

2024.07.24. 18:42

Félidőn túl a Művészetek Völgye Fesztivál

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja félidőnél jár. A vasárnapig tartó 33. Művészetek Völgye Fesztivál idén mintegy 3 ezer programmal csábítja a látogatókat Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre.

Szijártó János

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján negyven különböző helyszín várja az érdeklődőket. Vasárnapig több más mellett olyan zenekarokkal bulizhat a közönség, mint a Bohemian Betyars, a Belga, a Bagossy Brothers Company, a Vad Fruttik, az Analog Balaton, a 30Y, Pogány Induló, az Elefánt és a Beton.Hofi.

Nemcsak az esti koncerteken, de napközben is hatalmas forgatag jellemzi a Művészetek Völgye Fesztivál
Nemcsak az esti koncerteken, de napközben is hatalmas forgatag jellemzi a Művészetek Völgye Fesztivált
Fotó: Szijártó János / Napló

A Művészetek Völgye Fesztivál helyszínein a zene mellett analóg fotózás, művészetterápia, alkotás, tánc, önismereti programok, versek vagy éppen cirkuszművészet is szerepel a palettán. A fesztivál már a kezdetek óta a művészek kedvelt találkozási pontja, nem ritka, hogy az egyik este a nagy színpadnál tűnik fel az egyik előadó, akit másnap a Völgyimpróban vagy a Zenélő Buszon hallhat a közönség, majd a Kaláka udvarban vagy a Petőfi udvarban verset faraghatnak vele a fesztivál látogatói.

A fiatalok szemmel láthatóan jól érzik magukat Kapolcson
Fotó: Szijártó János / Napló

A Művészetek völgyében az elkövetkező napokban sok érdekességet tartogat még a Panoráma színpad, mint például az Esti Kornél, az Elefánt, a Platon Karataev, a 30Y, a Kiscsillag, a Bagossy Brothers Company, a Hiperkarma és a Belga, a Beton.Hofi. A többi színpad is vonzó lehet a zenekedvelő közönség számára, hiszen a Budapest Bár, a Csík zenekar, Presser Gábor, Bródy János neve már önmagában garancia, de igaz ez a Pál Utcai Fiúkra, 6363-ra, vagy éppen Kiss Tibi és az Aranyakkordra.

Vásári hangulat Kapolcson a fesztivál félidejében
Fotó: Szijártó János/Napló

A Taliándörögd zenei ütőereként szolgáló Közlekedési Múzeum x Lőtér helyszín ezúttal is második nagy színpadként szállítja a völgybe a legfrissebb ütemeket, míg napközben a látogatók felfedezhetik a Közlekedési Múzeum legendás járműveit és múzeumtörténeti érdekességeit. Minden délelőtt indul a családi buszjárat is, amikor a múzeum Retro Ikarus 311-esére lehet felszállni, míg ugyanez a járat délután Zenélő Buszként járja a településeket a fesztiválozókkal, miközben Wunderlich József, Bérczesi Robi vagy Hobo koncertjét hallgatják.  A Művészetek Völgye Fesztivál július 28-ig még ezernyi programmal várja a látogatókat, a teljes kínálat a Művészetek Völgye Fesztivál honlapján érhető el.

Volt akiket az Eger-víz patak hűsítő hatása vonzott legjobban szerdán
Volt, akit a hűs Eger-víz patak vonzott legjobban szerdán
Fotó: Szijártó János / Napló

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában