Élmények

2024.07.17. 13:00

Móka és kacagás a könyvtári táborban Veszprémben

Nyáron mindig kérdés, hova menjen a gyermek, milyen táborozási lehetőségek vannak a közelben. Számos lehetőség adódott, adódik idén nyáron is a kisiskolásoknak. A táborszervezők közé csatlakozott az Eötvös Károly Könyvtár Gyermekkönyvtára is, tájékoztatta lapunkat Smidhoffer Eszter, az intézmény munkatársa.

Juhász-Léhi István

Szép számmal jelentkeztek gyerekek a könyvtári táborra, élettel, kacajjal telt meg az épület. Az ötnapos bejárós tábor megannyi élményt, izgalmat tartogatott a gyerekeknek. Mindennap más és más színes programmal készültek a könyvtárosok a kisiskolás gyerekeknek, hogy aktív pihenéssel, alkotással töltsék a hetet. Első nap egymással és a könyvtárral ismerkedtek a résztvevők. 

Élményteli falmászás után a könyvtár gyermektáborában Fotó: Smidhoffer Eszter/EKK

Természetesen volt olyan gyermek, akinek már ismerős volt a mesék birodalma. Majd a kézműveskedéssel kezdetét vették a foglalkozások, programok. Kreatív, színes alkotások születtek. Többek között boszorkánymágnes, virágcsokor, aminél ragasztani, vágni, hajtogatni is kellett, de volt pólófestés is, ami igazi élmény volt a kicsik számára. Délután pedig betekinthettek a sakkozás rejtelmeibe.

Másnap a Fenyves Malom látta vendégül a táborozókat, ahol látványőrlésben volt részük. Emellett kipróbálhatták a vizes játszóteret, ahol önfeledten szaladgálhattak, ugrálhattak. A legizgalmasabb program pedig a közös pizzasütés volt. Érdekesség, hogy a Fenyves Malom Veszprém egyetlen épségben megmaradt, működőképes vízimalma. Interaktív malomtörténeti kiállítás során idegenvezetéssel megtekinthető a malom teljes szerkezete. Természetesen a játszótér sem maradhatott ki a napból.

Következő nap a pólófestésé volt a főszerep. Gyulai Attila festőművész vezetésével különleges alkotások kerültek ki a gyerekek kezéből. Később Jánoska Anikóval kutyaterápiás foglalkozáson vehettek részt a táborozók. Csütörtökön bemutatót tekinthettek meg a Logi schoolban. A Logi school a gyermekek nyelvén ismerteti a programozást és a digitális eszközöket. Ezt az izgalmas programot társasjáték, majd Ismerd meg a városod! címmel interaktív veszprémi séta követte.

Végül utolsó nap falmászással zárták a tábort. Talán ezt a programot kedvelték legjobban a gyerekek. A szabadtéri játék pénteken sem maradhatott el, ami ebben a jó időben kötelező napirendi pont volt. A kézműves-foglalkozás szinte mindennapos volt a táborban, ahol szívesen alkottak a gyerekek. Hétfőtől péntekig finom ebéd várta a táborozókat a Gourmandia étteremben.

A gyerekek rengeteg élményt szereztek a könyvtári tábor alatt, sok impulzus érte őket az öt nap alatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában