Galéria a sínek alatt

2024.07.05. 19:00

A hétköznapok részei lesznek a művészeti alkotások

A pápai vasútállomás aluljárójában művészeti alkotásokból nyílt tárlat. Sokan megfordulnak itt, így ezek az alkotások nem maradnak észrevétlenek, a város leglátogatottabb kiállítása lesz.

Veol.hu

Fotó: Horváth Andrea

Ézsiás István képzőművész, a református gimnázium képzőművészeti tagozata és Pápa Város Önkormányzata összefogásának köszönhetően megnyílt a pápai aluljáró-galéria. Az ötlet nem új, a kezdeményező Ézsiás István már több településen is részt vett hasonló tárlat kialakításában. Az, hogy Pápán is legyen ilyen, elsősorban Muha Mária gépészmérnök, kulturális menedzser gondolata volt. Ézsiás István felesége sajnos már nem tudott jelen lenni az ünnepélyes megnyitón, de szellemiségét és kreativitását őrzi a kiállítás.

A tárlatot Unger Tamás alpolgármester, a kiállítás kurátora nyitotta meg. Az alpolgármester örömmel támogatta a kezdeményezést. A megnyitón elhangzott, hogy az aluljáróra ráfért a festés és a takarítás, ezeket a munkákat az önkormányzat gazdasági társaságai végezték el. Unger Tamás hozzátette, a kezdeményezés azért is fontos, mert így az alkotások nem képtárakban rabul ejtett művek, hanem a hétköznapok részei. Megköszönte a művészek, a gimnázium és a MÁV támogatását is.

Kerpel Péter tagozatvezető kiemelte, ez az új galéria is hozzájárul ahhoz, hogy a város ,,Dunántúl Athénje" jelzője újabb színtéren gazdagodjon. A kiállítás két részből áll, az állandó anyag Ézsiás István munkásságát mutatja be, a változó tárlatelemeket pedig a református gimnázium művészetis diákjainak alkotásaiból válogatják. Az anyaggal igyekeznek átfogó képet adni az iskolában folyó munkáról, vannak festmények, grafikák és kisplasztikák is.

A kiállítás megálmodói és létrehozói kérik az arra járókat, hogy vigyázzanak a galéria anyagára, hogy ez a kezdeményezés is jó hírét vihesse a városnak. 
 Horváth Andrea

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában