Kiállítás a faluházban

2024.06.24. 11:30

Csuhéfigurák, horgolt tárgyak szép tárlata

Szép kiállítással mutatkozott be a badacsonytördemici horgolás-, valamint a csuhészakkör szombaton a faluházban.

Szijártó János

A résztvevőket Horváth Zoltán polgármester köszöntötte, köztük külön a szakkörök aktív tagjait, és üdvözölte a képviselő-testület régi és újonnan megválasztott, jelen lévő tagjait.

A badacsonytördemici horgolás és csuhé szakkörök közös kiállítását szombaton nyitották meg a faluházban
A badacsonytördemici horgolás- és csuhé szakkörök közös kiállítását szombaton nyitották meg a faluházban
Fotó: Szijártó János/Napló

– Nagy öröm számomra, hogy itt lehetek, s ezt a szép tárlatot megnyithatom. Azt ki kell emelnem, hogy ebben elévülhetetlen szerepe van Rindermojzer Zsuzsanna közművelődési munkatársunknak, aki tudását, szervezőkészségét adta, a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával létrejött kiállításhoz. Azt kívánom, hogy a megszerzett tudást, amelynek tárgyi bizonyítékait itt láthatjuk egyben, tartsák szinten, illetve törekedjenek arra, hogy minél többen megismerjék munkáikat. Bízom abban, hogy lesz még lehetőség hasonló szakkör indítására, újabb alkotások bemutatására – mondta Horváth Zoltán.

Kedves csuhéfigurákat láthattak az érdeklődők a faluházban
Kedves csuhéfigurákat láthattak az érdeklődők a faluházban
Fotó: Szijártó János/Napló

Rindermojzer Zsuzsanna az előzmények kapcsán arról beszélt, hogy Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott szakkör videós oktatás formájában zajlott. Két szakkör működött párhuzamosan, egyik a horgolás, másik a csuhékészítés tudnivalóiba avatatta be a résztvevőket, akik a szombaton megnyitott tárlat alapján remekül elsajátították a szükséges szakmai tudást. A csuhészakkörben Kovács-Timmer Márta, Némethné Jobbágy Anna, Pál Lászlóné, Rindermojzer Zsuzsanna és Vadász Ilona Zsuzsanna, a horgolásszakkörben Horváth Zoltánné, Keresztes-Csányi Ágnes, Kovács Ferencné, Rindermojzer Zsuzsanna és Vadász Ilona Zsuzsanna vett részt.

Elhangzott, hogy a Nemzeti Művelődési Intézet a magyar népmesékhez kapcsolódva alkotópályázatot hirdetett szakköri közösségek számára, amelyre bármilyen, a magyar népmesék világát idéző alkotással lehetett nevezni. A badacsonytördemici Lúdas Matyi bekerült a legjobbak közé, több száz kiállítási darab közül válogatták be. Azt is megtudtuk, hogy a csuhézáshoz az alapanyagot Takács József, valamint Takácsné Balogh Renáta és Takács Szabolcs biztosította. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában