Veol podcast

2024.05.19. 14:00

A nézők szeretete a legfontosabb Kőrösi Csaba színművész számára (podcast)

Nagyváradon született, a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Intézetben kezdte meg színművész tanulmányait, 41 éve szerzett diplomát; öt éven át Nagyváradon játszott, majd 1988-ban Magyarországra települt és a Veszprémi Petőfi Színház társulatának lett a tagja Kőrösi Csaba színművész, aki Jászai Mari-díjat vehetett át március 14-én – a műsor vendége Kőrösi Csaba.

Veol.hu

Csaba számára nem volt ismeretlen helyzet a díjátvételi ceremónia: megkapta előzőleg a Magyar Arany Érdemkeresztet, a Veszprém megyei Príma díjat; emellett tíz alkalommal a Petőfi-díjat, és volt már Latinovits-díjas is. Felidézte, Nagyváradon kezdődött a pályafutása, 1988-ban Magyarországra települt és a Veszprémi Petőfi Színház társulatának lett a tagja.

A műsor vendége Kőrösi Csaba
A műsor vendége Kőrösi Csaba
Fotó: Komaniczki Zoltán

Lassan negyven éve, hogy Veszprémben él, igazi belvárosi veszpréminek vallja magát. A közönség láthatta drámában, tragédiában, vígjátékban, zenés darabokban, előadói esteken, ugyanakkor állandó szereplője volt a Maradj otthon, majd mi megyünk című programsorozatnak, missziónak, ami egy válasz volt a Covid-ra; helybe vitték a színházat, 180-szor indultak útnak. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában