Irodalmi program

2024.04.23. 07:00

Versmaraton és kreatív írás a költészet napján Várpalotán

Költészet napi versmaratont rendezett a Krúdy Gyula Városi Könyvtár és az intézményben működő Krúdy Gyula Kreatív Írókör. A program után kreatív írásfoglalkozásra is várták az érdeklődőket.

Szabó Péter Dániel

Gábris József szavalja kedvenc versét a várpalotai versmaratonon

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját. Ez alkalomból évről évre irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, különböző kulturális eseményekkel tisztelegnek országszerte a magyar líra előtt. Várpalotán az elmúlt évekhez hasonlóan versmaratonra várták a költészetet kedvelőket. 

– Még 2019-ben szerveztük meg először a versek felolvasására felfűzött költészet napi programunkat. Nincsenek megkötések, mindenkitől azt kértük, hogy a kedvenc versét hozza el, s szavalja el vagy olvassa fel az összegyűlt közönségnek – mondta el kérdésünkre Budai László, a városi könyvtár vezetője. 

A versmaraton után az intézményben működő írókör kreatív írásfoglalkozására is várták az érdeklődőket. Évek óta működik már a könyvtárban a csoport, amelybe folyamatosan várják azokat, akik kedvet éreznek az íráshoz. 

– Éltető Erzsébet kolléganőm vezeti az írókört, jó csapat alakult ki körülötte az elmúlt időszakban. Arra gondoltunk, hogy egybekötjük az aktuális foglalkozást a költészet napi programmal, így talán olyanok is belepillanthatnak a műhelymunkába, akik eddig nem hallottak a kreatív írókörről – tette hozzá Budai László. 

A Krúdy Gyula Kreatív Írókör egyébként 2015 szeptemberében alakult meg egy pályázati lehetőség kapcsán. Az irodalmi csoport tagjai általában havonta egyszer ülnek össze a városi könyvtár kamaratermében, ahol Éltető Erzsébet vezetésével elsajátíthatják a kreatív írás elméletét és gyakorlatát is. 

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában