Helyi kultúra

2023.05.11. 12:00

Bűvös Bábos Fesztivál Veszprémben

Minden megye és minden határon túli magyarlakta terület legjobb gyermekbábcsoportja érkezik Veszprémbe és mutatkozik be május 11 és 14. között, hol klasszikus bábszínházi, hol pedig rendhagyó helyszíneken, teljes előadásokkal és rövid flashmobokkal egyaránt.

Napló

A szervezők tájékoztatása szerint a feladat és téma mindenki számára ugyanaz, de biztosak abban, hogy minden egyes csapat beleszövi majd saját történetét az előadásába. A fesztivál leglátványosabb eseménye kétségtelenül a belvárost átszelő felvonulás lesz: a bábcsoportok megálmodta óriásbábok gólyalábasok, fúvósok, zászlóforgatók és mutatványosok által kísérve másszák meg a várat, szelik át a belvárost és érkeznek meg végül a színházkertbe, ahol rácsatlakoznak a GyereKert programjára. Itt egy bábos parádéval ér véget a négy nap, ahol profi bábelőadások, bábkészítő foglalkozások fogadják nemcsak az ifjú bábosokat, hanem minden veszprémi családot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában