Egy gazdag életút összegzése

2022.03.07. 10:00

Ozorai Sándor alkotásaiból nyílt kiállítás Ajkán

Sokoldalú alkotó, családszerető férj, apa, nagyapa, kiváló közösségi ember. Ozorai Sándor képzőművészeti alkotásaival, közösségi munkájával, amely számára is örömöt okoz, a környezetét is gazdagítja. A közelgő 80. születésnapja alkalmából Összegzés címmel nyitotta meg kiállítását barátja, Dorner László alpolgármester március 4-én.

Tisler Anna

Forrás: Gyarmati László

A Nagy László Városi Művelődési Központ tágas emeleti kiállítótermében ritkán  gyűlnek össze ennyien egy rendezvényen. Jöttek tagtársai az Ajkai Képzőművészeti Egyesülettől, túratársai, a vízitúra-egyesület tagjai, barátai, ismerősei, civil szervezetek tagjai. Ozorai Sándor a városban zajló rendezvényeken gyakran tart kézműves foglalkozást, ajánlja fel alkotásait sorsolásra, ajándékozásra. A képeket örömmel készíti, és reméli, hogy a megajándékozottnak is örömet okoz. A művész nem élhet a társadalom nélkül, művei sem érik el a céljukat értő befogadók nélkül. 

Dorner László megnyitóbeszédében kiemelte, hogy az alkotó alapélménye a család,  a közösség és a természet. Vallja, hogy az idő a pillanatok élményeit tartalmazza, amelyet a képző- és iparművészet eszközeivel feldolgoz, így a soha vissza nem térő pillanat megmarad. Az egyetlen stílusirányzathoz sem tartozó alkotót a kíváncsiság, a folyamatos kísérletezés, tapasztalatszerzés, tanulási vágy ösztönzi. Kipróbált számos technikát, rajzot, hidegtű eljárást, akrilt, grafikát, hagyományos olajfestést, selyemfestést, alumíniumnyomást, szobrászatot, fametszést, monotípiát, alkotott lemezre, fára, üvegre. A kiállításon röntgenfilmre készült alkotása is látható. 

Ozorai Sándor alkotásait egyéni és csoportos tárlaton, bel- és külföldön is láthatta a közönség. Az Összegzés című kiállításon az első alkotásaitól a nemrég festett képeiig a teljes munkássága látható. A nézőnek feltűnik a harmonikus és szép színvilága. 

A záró tárlatvezetés március 18-án, pénteken délután 5 órakor kezdődik, amely keretében az alkotó néhány alkotását is kisorsolja a látogatók között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában