színesítik a város gazdag képzőművészetét

2020.03.09. 20:00

Flamencohangulatban nyílt meg az almádi nők kiállítása

Almádi nők címmel Kollarics Erika, Prokop-Maczky Gizella és Wieloch-Varga Krystyna kiállítását nyitotta meg Dudás Zsolt képviselő Balatonalmádiban, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban (PKKK) az elmúlt hétvégén, a PKKK és a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete jóvoltából.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Trunk Zsuzsa, az almádi kulturális intézmény művelődésszervezőjének köszöntője után Fábián László grafikusművész mutatta be a művészeket.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Kollarics Erika, Prokop-Maczky Gizella és Wieloch-Varga Krystyna alkotókról kiemelte, mindhárman látványosan és tovább színesítik a város gazdag képzőművészetét.

Erika autodidakta módon lett önálló kiállító, pasztellkrétával dolgozik papírra. Egyéniség és rendteremtés jellemző munkáira, édesapjától a fotózás iránti szenvedélyét is örökölte.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Gizella Németországban született, német anya és Magyarországról kitelepített sváb apa gyermeke, férjével Lovason él. Német földön tanult művészettörténetet, sajátos, egyéni stílusban, opálos hatású képeket alkot.

A lengyel Krystyna textiltervező-diplomával került szintén férje révén a Balatonhoz.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A kiállításon különleges flamencohangulatot teremtett a HolddalaNap Zenekar Gulyás Anna és Alex Torres közreműködésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában