Köszöntés

2 órája

Emlékdiplomás pedagógusok

Koczka Istvánné tanítónő rubindiplomát, Malomvári Miklósné rubinoklevelet vett át Horváth József alpolgármestertől október 24-én a városházán. A város önkormányzata minden évben köszönti az emlékdiplomás óvodapedagógusokat, pedagógusokat.

Tisler Anna

Horváth József alpolgármester ünnepi köszöntőjében arról szólt, hogy az elismert pedagógusok pályájuk során a maitól eltérő körülmények között végezték az oktató, nevelő munkát. – Az elmúlt évtizedekben az oktatás, a környezet, amelyben a munkájukat végezték, nagyon sokat változott. A gyerekek nem autóval vagy busszal mentek az iskolába, hanem gyalog és biciklivel. Az iskolához poros, sáros út vezetett. Nem volt számítógép, csak kréta és tábla. Másképp öltözködtek, iskolaköpenyt viseltek a gyerekek. Nem volt még rohanó világ, nem siettek haza a kedvenc tévéműsorukra, mert televízió sem volt a háztartásban, legfeljebb a művelődési házban. Így tanítottak évtizedekig, de közben a világgal együtt változtak, különben nem maradhattak volna a pályán. Gyermekek százait tanították meg írni, olvasni, számolni, amellyel megalapozták a pályafutásukat. Bizonyára büszkén gondolnak a sikeres tanítványaikra. A tanítás ma sem könnyű feladat, de egy jó tanító még a legkevésbé tehetséges gyerekből is embert tud faragni. Az ismeretszerzés szorgalmat, kitartást, odafigyelést kíván a diáktól, és még többet a pedagógustól. Mindenkinek van legalább egy tanára, akire évtizedek múltán is szívesen emlékezik. Ma olyan pedagógusokat köszöntünk, akik képesek voltak a folyamatos megújulásra – fogalmazott az alpolgármester.

Malomvári Miklósné és Koczka Istvánné emlékdiplomást köszönti Horváth József 
Fotó: Gyarmati László

Az idén hatan kaptak emlékdiplomát, de a rendezvényen csak ketten tudtak részt venni. Koczka Istvánné a pápai állami tanítóképzőben tett képesítővizsgát 1954-ben. Az intézmény jogutódja, a Széchenyi István Egyetem a hetven éven át kifejtett értékes szakmai tevékenységét rubindiplomával ismerte el. Malomvári Miklósné a Veszprémi Állami Tanítóképző Intézetben 1954-ben, 70 éve szerzett diplomát. A közmegbecsülésre méltó szakmai életútját a jogutód Széchenyi István Egyetem rubinoklevéllel jutalmazta. Vasoklevelet kapott Benedek Miklósné tanító, aki 65 éve szerezte diplomáját Győrben, Gyarmati Lászlóné okleveles óvónő, Takács Ferencné okleveles óvónő. Gyémántoklevél birtokosa lett Erdélyi Tiborné zeneiskolai hegedű- és szolfézstanár, aki 60 éve szerezte diplomáját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában