A Déli Szél hangjai

2020.01.10. 13:45

Az eilati énekkar ad templomi koncertet Pápán

A református ótemplomban ad ingyenes koncertet január 10-én, pénteken 18 órától a Vörös-tenger partjáról, az izraeli Eilatból érkező Sou­thern Wind (Déli Szél) énekkar.

Polgár Bettina

Boros Katalin és Köntös László a református ótemplomban F

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A koncert kapcsán tartott sajtótájékoztatón Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője kifejtette, 2018-ban Hollandiában, Kampenben ismerkedtek meg a pápai delegáció tagjai az eilati Sou­thern Wind énekkarral. – Aki ott volt, kivétel nélkül egyet­értett abban, hogy ezt az énekkart el kell hívni Pápára is. 2019-re terveztük ezt a találkozót, de sajnos nem sikerült alkalmas időpontot egyeztetünk, így aztán a 2020-as évet indítjuk velük. Ez nagyon jó felütése lesz az esztendőnek – fejtette ki Boros Katalin.

Mint mondta, Eilat és Pápa között már létrejött egy laza partnervárosi kapcsolat, amelyet a későbbiekben valószínűleg hivatalos formába önt a két település. – Nagyon örülünk annak, hogy elérkezett egy következő lépés: Eilatban élő polgárok jöttek el Pápára. Az éneklés a hobbijuk, és nagyon magas szinten űzik, ezért mindenképpen érdemes lesz eljönni és meghallgatni a koncertjüket – tette hozzá Boros Katalin.

Boros Katalin és Köntös László a református ótemplomban Fotó: Polgár Bettina/Napló

Megtudtuk, az énekkar 18 tagot számlál, változatos repertoárjuk pedig az izraeli daloktól a Beatlesig terjed.

Köntös László, a Pápai Református Gyűjtemények igazgatója elmondta, óriási megtiszteltetés, hogy a koncertnek a református ótemplom adhat otthont. – Fantasztikus gazdagságú ez a város, ha csak az ikonikus épületeit nézzük, a Fő téren áll a katolikus nagytemplom, a református ótemplom, és ezektől nem messze található az ország egyik legnagyobb zsinagógája. Nyakig benne ülünk a zsidó, a keresztyén kultúrában, és jó, ha ezt nem felejtjük el, hanem meglátjuk a valóságát. Erre a kóruslátogatásra így tekintek – fogalmazott Köntös László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában