Ötletes, színes, szellemes

2019.01.11. 11:00

Vérbeli vígjátékot állított színpadra a pápai S.K. Társulat

Újabb, immár a kilencedik egész estés színjátékával lép a nagyközönség elé január 12-én, szombaton 19 órától a JMSZK színháztermében a pápai S.K. Társulat, melynek tagjai ezúttal Neil Simon kortárs amerikai író Furcsa pár (női változat) című vígjátékát dolgozták fel.

Polgár Tibor

A Neil Simon-féle Pletyka volt az S.K. Társulat első színjátéka. A pápai hobbiszínészek most újabb darabot mutatnak be a népszerű amerikai írótól

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A Pápán és környékén jól ismert hobbiszínészek a klasszikusnak számító Furcsa pár női verzióját állították színpadra, középpontban a gyengébbik nem képviselőivel.

Szabó Szilárd, az S.K Társulat alapító tagja, a szombaton debütáló előadás rendezője a Naplónak nyilatkozva elmondta, régóta gondolkodtak ennek a komédiának a feldolgozásán. Korábban már nagy sikerrel játszottak Neil Simon-színdarabokat (Pletyka, Ölelj át!), és most olyan előadás bemutatását tűzték ki célul, ami vérbeli vígjáték, illetve amiben minden jelenlegi tagjuk szerepet kaphat, a Furcsa pár (női változat) pedig tökéletesen beleillett ebbe a koncepcióba.

A Neil Simon-féle Pletyka volt az S.K. Társulat első színjátéka. A pápai hobbiszínészek most újabb darabot mutatnak be a népszerű amerikai írótól Fotó: Polgár Tibor/Napló

A sztoriban a hat női karakter mellett feltűnik két férfi is. A nyolc szereplő közül heten (László Kata, M. Varga Veronika, Szabó Erika, Sz. Csepregi Ilona, Sz. Juhász Klára, Nagy Imre, Pozsgai Balázs) régóta az S.K. Társulatot erősítik, míg új arcként Horváth Orsolya csatlakozott a csapathoz.

A próbák 2018 őszén kezdődtek, ezúttal – a korábbi közös, társulati rendezési gyakorlattól eltérően – kifejezetten egy rendező dirigálása mellett. Szabó Szilárd kérdésünkre úgy fogalmazott, Neil Simon Furcsa párjának női változata annyira jól meg van írva, olyan ötletes cselekménnyel, szellemes dramaturgiával, éles párbeszédekkel és színes karakterekkel rendelkezik, hogy csak minimálisan változtattak rajta.

Hozzátette, a társulatot leginkább az fogta meg ebben a komédiában, hogy rengeteg benne a poén, ahogy mondani szokták, a közönség végignevetheti a mintegy kétórás játékidőt. Nem utolsó sorban pedig a mostani előadással visszatérnek ahhoz a műfajhoz, amiben igazán otthon érzik magukat, ami a legjobban áll nekik: a színtiszta vígjátékhoz.

A kétfelvonásos Furcsa párt a szombati premier után a tervek szerint további időpontokban, helyszíneken, településeken is bemutatja majd az S.K. Társulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában