fesztivál neves fellépőkkel

2018.08.04. 08:00

Koncertek, finomságok és borok az almádi platánok alatt

A borlovagrendek felvonulásával megkezdődött a 15. Balatonalmádi Borfesztivál pénteken este.

Marton Attila

A rendezvényt hagyományosan a borlovagrendek bemutatkozása vezette fel. Balra Keszey János polgármester

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az augusztus huszadikáig tartó rendezvényen tizenkilenc pincészet borait kóstolhatják meg az érdeklődők. A rendezvényt a hagyományoknak megfelelően a borlovagrendek bemutatkozása vezette fel, majd Keszey János polgármester nyitotta meg a rendezvényt.

A rendezvényt hagyományosan a borlovagrendek bemutatkozása vezette fel. Balra Keszey János polgármester Fotó: Penovác Károly/Napló

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a Wesselényi strand főbejárata előtti rendezvénytéren állítottak standokat a borászatok. A pincészetek mintegy fele a megye négy borvidékéről érkezett, mellettük a Szekszárdi, a Hajós-Bajai, a Soproni és a Mátrai borvidékek is képviseltetik magukat. A borászatok mellett mintegy ötven árus, iparművész és vendéglátós is kitelepült. Pénteken a csornai Rubato Band fúvószenekar adott koncertet, majd a megnyitó után Káplán György énekművész lépett színpadra, továbbá műsort adott a Kid Rock and Roll Sporttánc Egyesület és Nédó Olga hegedűművész. A nyitónap Pápai Joci énekes fellépésével zárult. A megnyitó előtt átadták a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége elismeréseit. Kiemelkedő borlovagrendi és kertbaráti tevékenységéért oklevelet vehetett át a Balatonvin Borlovagrend négy tagja, Győri Miklós, Lőrincz József, Sarusi Mihály és a borfesztivál ötletgazdája, Szemes Béla.

 

Az augusztus 20-ig tartó fesztivál napjain kora estétől fellépők – táncosok, együttesek és énekesek – szórakoztatják a közönséget, mások mellett színpadra lép Szinetár Dóra, Takács Nikolas, Peter Srámek, Szűcs Judith, Hevesi Tamás és a Desperado együttes.

A tizennyolc napos borfesztivál költségvetése idén mintegy 22 millió forint, a rendezvényt a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár szervezi Bati János vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában