táborban vettek részt

2018.07.03. 07:00

Elkápráztatták szüleiket a kis néptáncosok

Az önkormányzat és a Bányász Kulturális Egyesület támogatásával második alkalommal tartottak a 4–6 éves gyermekek számára néptánctábort Ajkán, a Bányász Közösségi Házban a múlt héten.

Borsos Renáta

A kicsik moldvai táncokkal készültek a bemutatóra Fotó: Borsos Renáta / Napló

A tehetségfejlesztő közösségi együttlét a néptánc köré épülő egyéb programelemekkel is kiegészült, árulta el lapunknak a tábor megálmodója és szakmai felelőse, Fodor Eszter, az Ajka-Padragkút Táncegyüttes szenior csoportjának vezetője.

A kicsik moldvai táncokkal készültek a bemutatóra Fotó: Borsos Renáta / Napló

Egy héten keresztül 15 fős létszám mellett mindennap táncoltak a gyerekek, hogy a táborzáró napján ünnepélyes körülmények között egy kis előadás formájában bemutathassák szüleiknek, hogy mit is tanultak. Mindemellett az öt nap alatt ellátogattak Kiscsőszre, az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesülethez, ahol mozgalmas kreatív nap során bepillantást nyertek a vidéki élet szépségeibe.

Vendégelőadók által is rengeteg élménnyel gazdagodtak a kicsik. Többek között részesei voltak egy különleges mese kutyaterápiás foglalkozásnak Pappné Takács Ágnesnek köszönhetően, továbbá Németh Noémi és Németh László gitárkísérete mellett gyermekdalokkal is ismerkedtek. Az ügyes kis kezek a városi múzeum vezetőjének, Angermayer Juditnak tanításával kreatív kézműveskedés keretében egyedi alkotásokat készítettek.

Fodor Esztert az aktív egy hét alatt Hagyári Helga, az Ajka-Padragkút Táncegyüttes szenior csoportjának tagja segítette, akitől lapunk megtudta, hogy az apróságok nagy érdeklődés közepette sajátították el a tánclépéseket, az egyszerűbb koreográfiákat.

A főként a tánctanulásra irányuló hét tematikáját a moldovai táncok adták. A szülők büszkeségére a kicsinyek táncbemutatóval készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában