Az árvíznél is segítettek

2 órája

Életeket ment az ajkai Kulcsár József

Az árvíznél több településen is dolgozott Kulcsár József az önkénteseivel, mondta el portálunknak.

Kovács Erika

Oda kutyát nem vitt magával, mert ott emberi erőre volt szükség. Előtte Szerbiában vett részt egy mentőkutyás gyakorlaton és segítette az ottani, alkulófélben lévő katasztrófavédelmi csapatot is, amelynek egy része szintén mentőkutyákkal fog dolgozni.

Fotó: Facebook/Kulcsár Kutató-mentőkutyás Szolgálat Alapítvány

Kulcsár József 35 éve foglalkozik mentéssel, kezdetben Ajkán lakott, a magyarpolányi székhelyű Kulcsár Kutató-mentőkutyás Szolgálat Alapítvány elnöke. Korábban megírtuk, József mentőkutyáival együtt dolgozott egy kolumbiai, valamint egy törökországi földrengésen is, és gyakran hívja a rendőrség eltűnt emberek felkutatásához. A földrengés sújtotta országokban a kutyák sok élő és holt felnőttet, gyermeket megtaláltak. József a mentésekről az mondta, alapvetőnek tekinti, hogy segítsen másoknak, ha kell, kutyájával, a Yuki nevű németjuhásszal indul menteni. Landont, korábbi németjuhászát, aki egy betegségben hirtelen ment el, ma is gyászolja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában