Igazi megtiszteltetés

2 órája

Szentantalfai lett az Országház bora!

Kövér László házelnök adta át az Országház boraiért járó elismerést két szentantalfai borásznak, Dobosi Dánielnek és fiának a Parlamentben kedden.

Kovács Erika

A hírt Dobosi Győző szentantalfai borász közösségi oldalán is közzétette, ahol azt írta: 2022-es bio juhfark boruk az Egyéb magyar szőlőfajták kategóriában első helyezést ért el, a 2022-es bio háromszög olaszrizling pedig az Olaszrizling kategóriában a második helyet szerezte meg.

Jobbról Dobosi Dániel, Dobosi Dánielné, valamint Dobosi Győző és felesége, Viktória
Fotó: családi

– Igazi megtiszteltetés volt számunkra, hogy egy ikonikus helyszínen, az Országházban vehettük át ezeket a rangos díjakat, melyek a bioborainkat érintő szenvedélyt és elkötelezettséget is elismerik – fogalmazott Dobosi Győző.

Három balatoni borászatot is díjaztak az Országház Bora idei versenyében. Olaszrizling kategóriában az első három helyezett balatoni bor: a balatonfüredi Figula Pincészet első, a szentantalfai Dobosi Birtok második, az balatonöszödi Androsics Birtok harmadik helyezést ért el. Az egyéb magyar szőlőfajták kategóriában pedig a Dobosi Birtok a juhfark fehérborral végzett a dobogó legfelső fokán, közölte Princzinger Péter, a VisitBalaton 365 Nkft. ügyvezetője közösségi oldalán.  Azt írta, az Országház Bora pályázat célja kiválasztani azokat a kiemelten jó minőségű borokat, melyek reprezentációs alkalmakkor a magyar Országgyűlést képviselik. A borkiválasztáson a minőségi kritériumoknak megfelelve minden olyan borászat indulhat, amely a magyar bortermelés tradícióit tartja szem előtt, illetve a történelmi magyar borvidéken működik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában