Így emlékezünk

6 órája

Megemlékezés a forradalomra (programajánló)

Vármegye szerte több programmal is várják az érdeklődőket. Mutatjuk hol és mikor tudnak csatlakozni Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának megemlékezéseire.

Veol.hu

1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának emlékére/Programajánló

Forrás: Google

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékezete élénken él a magyar társadalomban. Október 23-án kezdődött a nép harca a szovjet elnyomás ellen, amely világszerte felkeltette a figyelmet a magyarok vágyára: a szabadságra. A forradalom során bátor fiatalok és civilek álltak ki a változásért, ami nemcsak Magyarország, hanem az egész világ történelmét is formálta. A program során visszaemlékeznek a hősökre, és bemutatják a forradalom hatásait napjainkban. Csatlakozzanak, hogy együtt tisztelegjenek a szabadságért folytatott harc emléke előtt! 

1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezés
1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezés
Fotó: Fortepan

1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezések

Veszprém A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportja várja az érdeklődőket Tévald-Csizmadia Krisztina festőművész, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának kiállításmegnyitójára október 22-én 17 órakor.

A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportja várja az érdeklődőket az 1956-os forradalom emlékét őrző ünnepségre, amely Veszprémben a hagyományos emlékmenet keretében kerül megrendezésre az A épületből indulva október 22-én, kedden 9.30-tól.

Ábrahámhegy Ünnepi megemlékezés október 22-én, kedden 17 órakor az Ábrahámhegyi Művelődési Házban, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére. A megemlékezés után fáklyás felvonulásra és a Hősi Emlékműnél tartott koszorúzásra is várják az érdeklődőket.

Gyulafirátóton október 22-én városrészi ünnepséget tartanak az 56-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából. 17.30-kor ünnepi megemlékezés a Művelődési Házban.

Csopak Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékét ünneplik 18 órakor a Kultúrházban.

Litér 56`-os forradalom és szabadságharc megemlékezése 16 órakor a Hősi Emlékműnél.

Lovas Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából Lovason 2024. október 22-én. 17.30-tól kiállítás megnyitó a Faluházban. 18 órától ünnepi megemlékezés a Templom téren. Közreműködnek az Endrődi Sándor Református Általános Iskola tanulói, valamint a Veszprémi TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagjai. A műsor után koszorúzás és fáklyás felvonulás a Stefanovszky-házhoz.

Mencshely október 22-én, kedden 17 órakor az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulójára emlékeznek a Község háza előtti téren (eső esetén a Kultúrotthonban), beszédet mond Horváth Balázs alpolgármester.

Tapolca A megújult Tapolcai Piac és Vásárcsarnok színes programokkal, közösségi élményekkel várja a vásárlókat és partnereit. Piacnapok minden kedden és pénteken 6-12 óráig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában