A Kittenberger Kálmán utcától a volt vidámparki parkolóig

2024.09.12. 09:21

Veszprémvölgyi utca: rá sem lehet ismerni

Elkészült a Veszprémvölgyi utca burkolatrekonstrukciója a Modern városok program keretében: a Kittenberger Kálmán utcától a volt vidámparki parkolóig megújult az utca területe, erősítette meg lapunknak a városháza. A beruházás műszaki átadás-átvételi eljárása is lezárult, így hamarosan a veszprémiek birtokba vehetik az utcát.

Juhász-Léhi István

Mint ismeretes, a közel 100 millió forint beruházási értékű projekt idén márciusban kezdődött el. A Veszprémvölgyi utca korszerűsítése magába foglalta a meglévő, tönkrement útburkolat átépítését, a kapubehajtók kialakítását, a csapadékvíz-elvezetés megépítését és a közvilágítás korszerűsítését is.

Elkészült a Veszprémvölgyi utca útrekonstrukciója a Modern Városok Program keretében
Elkészült a Veszprémvölgyi utca útrekonstrukciója a Modern városok program keretében
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az út felújítása során 317 méter hosszon térkő burkolatot építettek kiemelt szegéllyel. A jellemzően parkolásra használt felületeken, illetve a kapubehajtók előtt bazalt kockakő szegéllyel elválasztott térkő útburkolat épült, ugyanakkor az állatkerthez vezető út csomópontjában a meglévő aszfaltburkolatot újították fel részlegesen. 

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az útépítés sor zárt csapadékvíz-elvezető rendszer is létesült, a burkolt felületekről a csapadékvíz a kereszt- és hosszeséseknek köszönhetően víznyelő aknákba kerül. Mindezek mellett a közvilágítási hálózat rekonstrukciója is megvalósult a 10 darab  lámpakar cseréjével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában