Nem mindennapi látvány

2024.09.08. 10:00

Szüreti vigasság felvonulással, falunappal

Az idei falunapon is megrendezték a hagyományos szüreti felvonulást Csabrendeken. Rendőri felvezetéssel érkezett meg délelőtt a menet a település főutcájára, élén a lovasokkal.

Szijártó János

A huszárokat több lovas kocsi és a két fiatalember által szállított szőlőharang követte, majd mazsorettek, traktorok, kisvonat, tűzoltó autó folytatta a sort sok egyéb mellett. A nem mindennapi látványra rengeteg érdeklődő volt kíváncsi, sokan hallgatták meg a kisbíró beszédét és tekintették meg a mazsorettek látványos táncos produkcióját.

 Rendőri felvezetéssel érkezett meg délelőtt menet a település fő utcájára, élén a lovasokkal
 Rendőri felvezetéssel érkezett meg délelőtt menet a település fő utcájára, élén a lovasokkal
Fotó: Szijártó János / Napló

A szombati program egyébként már a reggeli órákban főzőversennyel vette kezdetét a községháza melletti rendezvénytéren. A szüreti felvonulás 11 órakor indult a Hegyalja utcából, majd a település több részét érintve érkezett meg a községházához. A nap folyamán számos érdekesség várta a résztvevőket, volt kiállítás, Humanitárius Település-díj és Polgárőr Község-elismerés átadása, zumba, többféle színpadi műsor zenével, bűvésszel, bohóccal, tombolasorsolással, hastánccal és lézershow-val, majd a végén remek hangulatú utcabállal.

Szüreti vigasság Csabrendeken
Szüreti vigasság Csabrendeken
Fotó: Szijártó János/ Napló

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában