Gazdag gasztronómiai mustra

2024.09.09. 19:00

Számos pincészet mutatkozik be a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztiválon

Szeptember 11-től 15-ig ismét várja közönségét az Esterházy-kastély festői udvarán a Pápai Csülök, Cicege- és Borfesztivál. Öt napon át válogatott borok, ínycsiklandozó cicege- és csülökételek, ízletes pálinkák és felejthetetlen koncertek garantálják a jó hangulatot.

Haraszti Gábor

A tócsni reszelt nyers krumplival és liszttel készült, zsírban vagy olajban sült nemzetközi népi étel. Számos néven ismert, egyebek mellett cicegének, berének, lapcsánkának is nevezik. Öt napon keresztül a legkülönfélébb elkészítési módban bárki megkóstolhatja ezt az ételt, mellé finom hazai borokat kínálnak a vendégek számára, akik csülökételek közül is válogathatnak.

Minden évben sok vendég érkezik a Csülök, Cicege,-és Borfesztiválra
Minden évben sok vendég érkezik a Csülök, Cicege,-és Borfesztiválra
Fotó: Haraszti Gábor

A fesztivál színpadán szeptember 11-én 17 órakor Herédi Zsombor, majd Illés Csaba lép fel. Másnap a Megafon Zenei Egyesület, valamint Brigi & Zolka szórakoztatja a közönséget. A pénteki, 18.30-kor kezdődő ünnepélyes megnyitó előtt Bella Levente foglalja el a színpadot, 20.30-tól a Margaret Island, majd a Merry Go Round ad koncertet. Szombaton egyebek mellett a Hot Jazz Band, vasárnap pedig a 4S Street lép fel. Aki tehát kiváló borokat, ínycsiklandozó ételeket és fergeteges koncerteket keres, semmiképp ne hagyja ki az idei eseményt sem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában