Vespások a Balaton Wine & Gourmet Fesztiválon

2024.09.08. 07:00

László egy 61 éves Vespával gurult be a veszprémi Óváros térre (képgaléria, videó)

Meghívást kaptak a Balaton Wine & Gourmet Fesztiválra szombaton a veszprémi Vespa Baráti Kör tagjai, akik az Óváros téren randiztak, majd rendőrségi felvezetéssel indultak a Veszprémvölgyi útra. Mások mellett köztük volt Gyurcsik László is, aki Székesfehérvárról érkezett Veszprémbe.

Juhász-Léhi István

– Hogy mi érdemes tudni a motorról? 1963-as, kétütemű, 150 köbcentis, és most OT-s rendszám van rajta – foglalta össze a leglényegesebb tudnivalókat Gyurcsik László a Óváros téren, miközben egy esküvői fotózáshoz is beálltak, és kölcsönadták motorjaikat az olasz robogó szerelmesei. – Azt, hogy hazaérek-e vele, nem tudom, persze, ez vicc volt, természetesen igen – mondta a motor büszke tulajdonosa.

A veszprémi Vespa Baráti Kör tagjai, akik az Óváros téren randiztak
A veszprémi Vespa Baráti Kör tagjai, akik az Óváros téren randiztak
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Arra a kérdésünkre, hogy mikor csípte meg a „Darázs?", László így felelt: – Hú, már nagyon-nagyon régen. Volt egy nagy szünet, amikor hosszú évek maradtak ki, nem tudom, hogy miért, de hat éve ismét visszaültem rá. Korábban is voltak régi motorjaim, de azok rosszabbnál rosszabb minőségűek voltak, pénzem meg nem volt rájuk. Azóta elengedtem sok mindent, mára magam csinálok mindent, amit csak tudok, így ismét belevágtam – árulta el László, aki civilben a Hold Antikváriumot üzemelteti évtizedek óta Székesfehérváron.

Megtudtuk, Fehérváron is vannak rajongói az olasz kultmotornak, van egy Vespa-csoport, hárman érkeztek szombaton is a királynék városába a 8-as főúton. Itt jegyezte meg: tisztelet a kivételnek, de az autósok nem veszik őket komolyan. A jövő héten egyébként – ha minden jól alakul – ismét jönnek, hiszen Steffek Stefi József és a veszprémi klub újra gurulást tervez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában