Szeptember 7-én a nagyközönségnek is

2024.09.04. 07:00

Kinizsi és a pálosok, Kinizsi és a Kinizsi vár - ásatásmegnyitó Nagyvázsonyban

2022 és 2023 után ismét Kinizsi Pál és Nagyvázsony helytörténetének a nyomába eredhetünk, hiszen immáron harmadszor kerül megrendezésre a Kinizsi-sírkutatás. A hivatalos megnyitóra szeptember 7-én (szombat) 17.30-kor kerül sor, mely a pálos kolostornál veszi kezdetét, és a Kinizsi-vár palotájában folytatódik. Az ásatás szeptember 9-én kezdődik és szeptember 25-ig tart, tudtuk meg a szervezőktől.

Juhász-Léhi István

Az ásatásmegnyitó után Koppány András tart előadást a Kinizsi-vár és Kinizsi Pál kapcsolatáról és a vár múltjáról. 17.50 körül idegenvezetésre indulhatnak az érdeklődők a Kinizsi-várba a vázsonyi temetőn keresztül, ahol a tervek szerint megállnak a vár utolsó lakójának, Kőnig Józsefné Gombosi Karolina, azaz Király néni sírjánál is.

Kinizsi Pál sírkutatás - madártávlatból
Kinizsi Pál sírkutatás - madártávlatból
Forrás: vazsonyko.blog.hu

Negyed 7-től Koppány András régész beszél majd a Kinizsi-várról, majd Pátkai Ádám Sándor előadása következik a Kinizsi-vár feltárásáról. Az idegenvezetést Pátkai Ádám Sándor, Győrffy-Villám Zsombor és Kandikó Csanád tartják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában