Magángyűjteményből

2024.09.09. 15:55

Kiállítás nyílt Lovason Szent II. János Pál pápáról

A történelemformáló Szent II. János Pál pápa címmel rendhagyó kiállítás nyílt nemrégiben Lovason a XIII. századi, Szűz Mária szent neve tiszteletére szentelt római katolikus templomban.

Juhász-Léhi István

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet, a lovasi székhelyű Az 56-os Forradalom és Szabadságharc Emlékéért Alapítvány és helyi egyházközség rendezésében Pintér Kornél országos elnök magángyűjteményéből különleges tárlatot állítottak össze, mely őszentsége Szent II. János Pál pápa minden földrészt érintő főpásztori látogatásaival kapcsolatos postai bélyegeket és első napi borítékokat mutatott be a világ minden részéről.

Berkes Péter, Kövesdi Hanna Barbara és Pintér Kornél A történelemformáló Szent II. János Pál pápa című lovasi kiállításon
Berkes Péter, Kövesdi Hanna Barbara és Pintér Kornél A történelemformáló Szent II. János Pál pápa című lovasi kiállításon
Forrás: Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet

A nem mindennapi alkalomra zsúfolásig megteltek a templom padsorai, a tárlatot Berkes Péter plébános nyitotta meg, a kommunizmus elleni küzdelem szent harcosát Pintér Kornél méltatta. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kövesdi Hanna Barbara , a Veszprémi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is, aki a megnyitó végén A függetlenség szentje című kötetet ajándékozta a szent pápával kapcsolatos gyűjtemény tulajdonosának.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában