Óvják a gyerekek és pedagógusok egészségét

2024.09.03. 07:00

Hőségriadó az iskolákban

A szokatlan szeptemberi hőségre való tekintettel számos iskolában rövidített órákkal, ivóvíz osztásával igyekeznek megóvni a gyerekek és pedagógusok egészségét. A szeptember 5. éjfélig kiadott másodfokú hőségriadó kapcsán a Balatonfüredi Tankerületi Központ is felhívást intézett a hozzájuk tartozó intézményekhez.

Szijártó János

Lapunk érdeklődése nyomán Fenyvesi Zoltán tankerületi igazgató elmondta, azt kérték az iskoláktól, hogy a szeptember 5. éjfélig kiadott másodfokú hőségriadó miatt a nevelés-oktatás megszervezésekor fokozott figyelmet fordítsanak az épületekben a hőmérséklet mérésére. - Kértük, hogy a tanulók, a munkavállalók egészségvédelme érdekében kerüljék a magas hőmérsékletű terekben tartózkodást, biztosítsanak ivóvizet a folyadékpótlás érdekében. Ha szükséges, éljenek a rövidített tanórák és tanítási nap lehetőségével, úgy, hogy a diákok felügyeletét az iskola nyitvatartási idejében továbbra is biztosítsák - tájékoztatta munkatársunkat Fenyvesi Zoltán.

Bajner Imre, a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola igazgatója a másodfokú hőségriadó kapcsán a folyadékpótlás fontosságára is felhívta a gyerekek figyelmét a hétfői tanévnyitón
Bajner Imre, a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola igazgatója a másodfokú hőségriadó kapcsán a folyadékpótlás fontosságára is felhívta a gyerekek figyelmét a hétfői tanévnyitón
Fotó: Szijártó János / Napló

Ennek megfelelően több más intézményhez hasonlóan a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskolában szeptember 3-tól 5-ig rövidített, 35 perces tanórákat rendelt el Bajner Imre igazgató. Eszerint a tanítás a szokott rendben, továbbra is 7.55-kor kezdődik, ám előbb véget ér. Az ötödik óra után (11.35) az ebédet a kicsik, a hatodik óra után (12.20), a felsősök fogyasztják el. Aki teheti, a tanórák, illetve az ebéd után haza viheti gyermekét, a felügyeletet 16 óráig biztosítja az iskola. Bajner Imre a hőségriadó tényét nyomatékosítva a folyadékpótlás fontosságára is felhívta a gyerekek és a tanévnyitón megjelent szülők figyelmét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában