Vigyázat, útlezárás!

2024.09.10. 08:00

Elindult az Árpád utca régóta várt felújítása Várpalotán

Elindult az Árpád utca rég várt felújításának első üteme Várpalotán, emiatt a kivitelező lezárta a gépjármű-forgalom elől a Jókai-Csernyei-Honvéd utcák által határolt szakaszt, beleértve az érintett területen lévő parkolókat is. Az autók elhelyezésére ideiglenesen kijelölt parkolókban van lehetősége a környéken lakóknak.

Szabó Péter Dániel

Augusztusban zárult le az Árpád utca felújítására kiírt közbeszerzési eljárás, az eredményhirdetést követően pedig megtörtént a munkaterület átadása is a nyertes Strabag Általános Építő Kft. részére. 

A látványterven jól látható az új nyomvonal
Fotó: Várpalota Város Önkormányzata

– A TOP Plusz pályázati felhívásban összesen 700 millió forintot nyert el vissza nem térítendő támogatás formájában az önkormányzat belterületi utak felújítására. Az összegből az Árpád utca, illetve a Szabadság tér felújítását végezzük el. Terveink szerint az Árpád utca kivitelezése már tavasszal elindult volna, ám meg kellett ismételni a közbeszerzési eljárást, ami augusztusban zárult le. Ezt követően történt meg a munkaterület átadása – mondta el kérdésünkre Campanari-Talabér Márta. 

Várpalota polgármesterétől megtudtuk, a munkálatok első üteme szeptember elején indult az Árpád utca Jókai-Csernyei-Honvéd utcák által határolt szakaszán, amelyet lezártak a gépjármű-forgalom elől. 

– Ideiglenes parkolókat jelöltünk ki több helyszínen is a környéken, ezek pontos helyét táblák jelölik majd. Fontos kiemelni még a 355 millió forint összértékű Árpád utcai beruházással kapcsolatban, hogy a Csernyei utca és a Honvéd utca közötti szakaszon új nyomvonal épül majd, a jelenlegi útszakasz a parkolók kiszolgálóútja lesz, ez a közzétett látványterveken is jól látható – tette hozzá a városvezető. 

Az Árpád utca eddig használt szakasza a parkolók kiszolgálóútja lesz
Fotó: Szabó Péter Dániel

Ami a további részleteket illeti, a tervek szerint még idén elkészülő új nyomvonalszakaszon új közvilágítási hálózat is kiépül, míg a Jókai utca és a Rákóczi út közötti szakaszra a jelenlegi kopóréteg felmarása után új aszfaltburkolat kerül. Az útfelújítás mellett a járdák is megújulnak, a parkolókkal együtt térkőburkolatot kapnak. Több új gyalogosátkelő is létesül, ezek közül a Várkerti Általános Iskola közelében lévők szintben kiemeltek lesznek és térkőburkolattal készülnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában