Vidám hangulatban

2024.09.17. 09:00

Közös szüret Balatonfüreden: mindenki hozott egy fürt szőlőt

Mindenki hozott legalább egy fürt szőlőt, azt préselték ki az Arácsi Népház udvarán. Ez történt vidám hangulatban a szokásos szüreten, melyet Balatonfüred arácsi városrészében szerveztek meg az elmúlt hétvégén.

Kovács Erika

A hagyományos eseményt Kovács Örs kancellár és Kutas Bendegúz kuratóriumi elnök vezetésével az Arácsért Alapítvány szervezte meg. 

Nagy élmény a gyerekeknek. A városrészben már hagyomány, hogy minden ősszel visznek az emberek legalább egy fürtöt a saját termésből, majd együtt kipréselik az összegyűjtött termést
Fotó: szervezők

A városrészben már hagyomány, hogy minden ősszel visznek az emberek legalább egy fürtöt a saját termésükből, majd együtt kipréselik az összegyűjtött szőlőt. Ez idén is így történt vidám hangulatban, nagy beszélgetések mellett a népház udvarán, amikor kivételesen nem esett az eső és a szél sem fújt. A mustból később finom bor készül, amit a novemberi Márton-nap alkalmából közösen neveznek el.

Fotó: szervezők

Az arácsi szüreten a református óvoda apróságai adtak kedves műsort.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában