Női fehérneművel teli szatyor és komplett háromfogásos ebéd

2024.09.17. 07:00

Volt, aki „Boldog 40. születésnapot” feliratú epertortát hagyott a V-Busz egyik járatán

A V-Busznál 2023-ban összesen 666 darab talált tárgyat adtak le, amelyből 261 került vissza a tulajdonosához, tájékoztatta lapunkat a veszprémi közlekedési társaság.

Juhász-Léhi István

Leggyakrabban személyes iratokat – diákigazolvány, pénztárca – hagynak el az utasok, illetve szezonális használati tárgyak is megjelennek, nyáron napszemüvegek, télen kesztyű és sapka, tanév közben tornazsákok. Nem ritka az esernyő sem, de a slágertermék manapság a vezeték nélküli fülhallgató töltőtokja.

Leggyakrabban személyes iratokat hagynak el az utasok a V-Busz járatain
Fotó: V-Busz

A V-Busz elárulta azt is, hogy melyek azok a kiemelt termékek, amiket a buszon felejtettek. Íme: egy szatyor, tele női fehérneművel, komplett háromfogásos ebéd, teljes heti bevásárlás, Valentin-napi ajándékcsomag – nem derült ki, hogy adták (volna) vagy kapták. De különlegesnek mondható a fúvós hangszer kis bőröndben, amit információink szerint már kerestek a közlekedési társaságon korábban, de nem mondták, hogy bőröndben van, a V-Busz munkatársai pedig nem tudták kinyitni, így nem tudták, hogy mi van benne. Mindezek mellett az egyik járaton hat cserép tavaszi kerti virágpalánta is ott felejtődött, de az abszolút csúcs minden bizonnyal a „Boldog 40. születésnapot” feliratú epertorta.

Megtudtuk azt is, hogy a romlandó élelmiszert, készételt másnap kidobják. Persze csak akkor, ha látják, mert arra is volt már példa, hogy egy felolvadt csirkemáj kelt önálló életre a raktárban. A talált tárgyakat üzletszabályzatuk értelmében három hónapig őrizik meg, utána leselejtezik. A V-Busz felhívta a figyelmet, hogy aki elhagyott iratot vagy tárgyat, az az [email protected] címen érdeklődhet vagy ügyfélfogadási időben a 88/220-625-ös telefonszámon. Nagyon fontos, hogy minél pontosabban adja meg az utas, hogy hol, mikor és mit hagyott el. Jelesül a fekete tornazsák nem feltétlenül pontos meghatározás. Volt rá példa, hogy ebből összesen hat darab pihent náluk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában