Autószerelő képzés

2024.08.28. 10:18

Sikeresen zárult az autószerelő mestervizsga

A Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (VVKIK) májusában indított autószerelő mesterképzést. A tanfolyam három hónap intenzív felkészülést követően sikeresen, mestervizsgával zárult – írja közleményében a VVKIK.

Benkő Péter

A tanfolyamra jelentkező tizenhárom fő támogatott képzésben vett részt, amihez a helyszínt a Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) biztosította. A képzés és vizsga támogatásának mértéke hatvan százalékos volt, ezt a Kulturális és Innovációs Minisztérium finanszírozta. Az összesen száznyolcvan órás mestervizsga-tanfolyam több részből állt, a mesterjelöltek először negyven órában pedagógiai módszertani ismereteket, majd harminc órában vállalkozásvezetési ismereteket tanultak. A támogatott képzés célja az iskolarendszerű képzésben a potenciális gyakorlati oktatók mesterré válásának elősegítése, emiatt igen fontos, hogy a leendő mesterek olyan pedagógiai eszközökkel, módszerekkel ismerkedjenek meg, amellyel könnyen, sikeresen át tudják adni tudásukat a jövő nemzedékének. Ezen kívül a vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítása is kiemelt, hiszen a vizsgázók többsége mesterré válását követően saját vállalkozást indít. A tanfolyam során ehhez kapnak naprakész jogi, marketing, valamint adó-TB-pénzügyi-számviteli információkat.

A sikeresen zárult mestervizsga a tanfolyam után zajlott
A sikeresen zárult mestervizsga a tanfolyam után zajlott
Fotó: VVKIK

A résztvevők ezek után száztíz órás szakmai felkészítésen vettek részt, kiváló szakoktatók segítségével bővítették, tökéletesítették elméleti, gyakorlati tudásukat a VSZC Jendrassik-Venesz Technikum modern, jól felszerelt tanműhelye volt, ahol minden tárgyi feltétel rendelkezésre állt. A jelölteknek a vizsgára bocsátás feltételeként vizsgamunkát is készíteniük kellett.

Központi interaktív feladatsort, szóbeli vizsgákat, majd projektfeladat oldottak meg a mestervizsgán
Központi interaktív feladatsort, szóbeli vizsgákat, majd projektfeladat oldottak meg a mestervizsgán
Fotó: VVKIK


A mestervizsga a tanfolyam zárása után, sikeresen zajlott

A megmérettetés első napján a jelölteknek központi interaktív feladatsort kellett megoldani, ami az összes témakört magába foglalta, ezt követték a szóbeli vizsgák. A második nap a projektfeladat lebonyolítása történt, amelynek során a vizsgázók a szakmai gyakorlati felkészültségükről, tudásukról tettek tanúságot. A mestervizsgán felkészült, szakmájában jártas, azt magas színvonalon űző szakemberek vettek részt, és mindannyian sikeresen teljesítették a követelményeket – számolnak be róla. A mesterjelöltek szakmai elméleti felkészítője Mezőffy Zsolt, szakmai gyakorlati felkészítője Stiglicz Csaba volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában