Fejlesztés

2024.08.05. 17:00

Kész parkoló, szépülő park szoboravatással koszorúzva

Berhida központi parkját civil összefogással, intézményi segítséggel tették rendbe. Közben a kész parkoló és az új járda már használható, és elkészült az emlékszobor is, melyet hamarosan felállítanak végleges helyén.

Benkő Péter

Határidőre megvalósult az egykori takarékszövetkezet, ma egy másik bank előtt a kész parkoló, mely már várja az autósokat, illetve a forgalmas járdát is helyreállították a Hősök tere irányában. Egy nemrég tartott rendkívüli önkormányzati képviselő-testületi ülésen pedig egyhangúlag támogatták Lakath János mellszobrának a róla elnevezett közparkban történő elhelyezését, ahol jelenleg emléktábla őrzi nevét, amit áthelyeznek – minderről a berhidaihirek.hu számol be.

Kész parkoló és járda várja az autósokat-gyalogosokat
Kész parkoló és járda várja az autósokat-gyalogosokat
Fotó: Bálint-Ábrahám Edit

Az elkészült parkoló mellett történt más is

A rendkívüli testületi ülésen nemrég Pergő Margit polgármester tájékoztatta a képviselőket, hogy a Dobó Ferenc Levente szobrászművész által elkészített szobor kihelyezésének immár nincs akadálya, a közelmúltban a modell zsűrizését a Kulturális és Innovációs Minisztérium új intézménye, az Alkotóművészeti Koordinációs Iroda szakértői bizottsága elfogadásra, kivitelezésre javasolta. A tervek szerint a szobrot augusztus 22-én helyezik végleges helyére, majd – reményeik szerint az alkotó jelenlétében – közös emlékünnepség keretében felavatják. – Az új parkunkat egy éve adtuk át, amire nagyon büszkék vagyunk, hiszen valamikor itt állt az árvaház. Lakath János, Berhida egykori jótevője nemcsak annak alapítója volt, szinte minden vagyonát az árvák nevelésére adományozta, így mindenki szívéhez közel került a róla elnevezett park is, mely városközpontunk dísze, büszkesége lett mára. Úgy gondoltam, besegítünk rendbetételébe, mivel nagy területen helyezkedik el – ezt már Imrefi Károlyné, a civil összefogás vezetője mondja lapunknak.

Büszkék az új parkra, összefogással tették rendbe
Büszkék az új parkra, összefogással tették rendbe
Fotó: Imrefi Károlyné

– A virágos részeket, murvás utakat kigazoltuk. Ismerősökkel, helyi lakosokkal összefogva és Fülöp Attila képviselővel, valamint a Településellátó és Szolgáltató Szervezet vezetőjével, Fülöp Ádámmal sikerült összehozni nagyjából húsz főt minden napra, s ugyanúgy a képviselő és az intézményvezetők is gazoltak velünk együtt. Úgy gondolom, csak összefogással, egymás segítésével jutunk előre. Mindenkinek hálásak vagyunk, aki eljött, örömmel, szívesen tettük. Egyre többen jelzik, hogy legközelebb is jönnek – teszi hozzá Imrefi Károlyné.

Mindkét nap dolgoztak a civilek és az intézmény munkatársai
Mindkét nap dolgoztak a civilek és az intézmény munkatársai
Fotó: Imrefi Károlyné

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában