V. Országos Beagle Találkozó

2024.08.31. 20:03

Fotókon a beagle-invázió: imádnivaló kutyusok szállták meg Veszprémet

Az V. Országos Beagle Találkozót rendezték meg szombaton Veszprémben, a Kolostorok és Kertekben. Az esemény fővédnöke Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője volt.

Juhász-Léhi István

Zakar Zelinda, a nap háziasszonya köszöntőjében elmondta, évről évre egyre többen vannak a beagle-találkozón, ismertette a nap programját, majd átadta a szót Ovádi Péternek. A képviselő kijelentette, Magyarország nemcsak állatszerető társadalom, hanem kutyaszerető is. Olyannyira, hogy közel két és fél millió kutyatartó van hazánkban, ezért az állatvédelem nagyon fontos téma. Ezért is fontos a kisebb közösségekben is megmozdulni, felszólalni az állatvédelemért. 

Fotó: Fülöp Ildikó / Napló

Megemlítette, kormányzati szinten sok mindennel próbálják támogatni az állatvédelmet, felhívják a felelős állattartásra a figyelmet. Sőt, állatvédelmi témahetet, gazdijogsiprogramot indítottak, ám szerinte civil szervezetek nélkül Magyarországon ma nem működne az állatvédelem. 

A beagle-fajtamentés elnöke, Lehőcz Róbert ezután arról beszélt, 2009-ben alakult az egyesületük, azóta töretlenül dolgoznak. Ezt a fajtát  kísérleti kutyaként használják az egész világon. Úgy fogalmazott: egyszerű körülményeket igénylő kutya, nincsenek allűrjei, kis helyen elfér, nagyon masszív a testfelépítése, a génállománya tökéletes. 

A jó hangulatú rendezvényen sok más mellett Nagy Nikolett kutya-fizioterapeuta arról tartott előadást, hogy miért van szükségük az ebeknek fizioterápiára. Keresték a szervezők a legfiatalabb és a legidősebb beagle-ket, sőt, arra is kíváncsiak voltak, hogy ki érkezett a legmesszebbről a találkozóra. El is áruljuk: a legmesszebbről érkezett kutyus debreceni, a legidősebb kutya 17 éves, míg a legfiatalabb 9 hónapos volt.

A rendezvényen befolyt összeget a beagle-fajtamentésnek ajánlották el adományként a szervezők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában