Fejlődés

2024.08.08. 18:00

Alsóörsön figyelnek a környezetre: elektromos kisteherautót vásároltak

A Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán elnyert tizenötmillió forintból elektromos kisteherautót vásárolt Alsóörs önkormányzata. Kontrát Károly országgyűlési képviselő adta át a praktikus és környezetkímélő járművet, amely fontos szerepet tölt be a település üzemeltetésben, ugyanis a lakosságot és a vendégeket egyaránt szolgálja. A kulcsot Kozma Zsolt intézményvezető vette át, aki Hebling Zsolt polgármesterrel és Báró Béla jegyzővel együtt méltatta a támogatást.

Kovács Erika

Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere az elektromos jármű átadásán Fotó: önkormányzat

Az átadáson megjelentek kiemelték, rendkívül fontosnak tartják a jármű üzembe helyezését, mely kíméli, óvja a környezetet, ami a Balatonnál kiemelten nagy jelentőségű. Hebling Zsolt polgármester örömmel és büszkén beszélt arról, hogy már valamennyi önkormányzati intézmény környezetkímélő napelemmel működik, a mostanival együtt pedig már több elektromos jármű közlekedik a településen, ahol nemrég a környezetvédelem jegyében nagyszabású fesztivált és expót szerveztek a Sirály parkban. A rendezvényen Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára egyebek mellett hangsúlyozta, a kormány kiemelten kezeli a környezetbarát közlekedést. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában