Csütörtöktől szombatig

2024.08.24. 08:00

A népi vallásosságról szervezett konferenciát a Laczkó Dezső Múzeum

Csütörtökön kezdődött és szombat délutánig tart a 12. Népi vallásosság a Kárpát-medencében elnevezésű konferencia a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum szervezésében. A rendkívül sokszínű szimpózium fakultatív tárlatvezetésekkel – a Kiskapu a Balatonra és az Emlékgép kiállításban – startolt, péntek reggel pedig Péterváry-Szanyi Brigitta igazgató köszöntötte a vendégeket.

Juhász-Léhi István

Péterváry-Szanyi Brigitta igazgató örömének adott hangot, mely szerint a konferenciának ismét otthont adhat a Laczkó Dezső Múzeum. Hozzátette: reméli, hogy a tudományos munkatársak sok új információval gazdagodnak az előadásokból, és a későbbiekben további kapcsolatok születnek a múzeumi intézmények között, illetve hasznos, tartalmas eszmecserékre kerül sor.

Péterváry-Szanyi Brigitta, a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum igazgatója megnyitja a 12. Népi vallásosság a Kárpát-medencében című konferenciát Fotó: Nagy Lajos

A háromnapos tudományos konferencia szombat délután zárul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában