Megelőzés

2024.07.19. 15:00

Veszélyes fákat vágnak ki a Bakonyban – Mutatjuk, hol lesz teljes útlezárás és áramszünet

A forgalmat mindkét irányban megállítják időszakosan, így többször is rövidebb ideig tartó teljes útlezárásra számíthatunk a Zirc és Borzavár közti úton július végén és augusztus elején. Hatóságilag elrendelt fakitermelést végeznek ugyanis ezen a szakaszon.

Rimányi Zita

A Bajor- és Bocskor-hegyi Erdőbirtokossági Társulat tájékoztatását a fakitermelésről a Porvai faliújságban tette közzé a porvai polgármester, Veinperlné Kovács Andrea. Eszerint a Zirc és Borzavár közti úton július 29. és augusztus 6. között a légvezetékeket és a közúti közlekedést veszélyeztető fák hatóságilag elrendelt kitermelését végzik. Ezért a forgalmat időszakosan megállítják. Áramszünetekre is számítani kell a környéken, ezekről a szolgáltató, az E.ON tájékoztatja ügyfeleit. Ugyanis a villanyvezetékeket veszélyeztető fák kivágásánál ilyen balesetmegelőző intézkedésre is szükség van.

A veszélyes fák tervezett kitermelésével váratlan kidőléseket, forgalmi akadályokat, áramellátási zavarokat előznek meg
A veszélyes fák tervezett kitermelésével váratlan kidőléseket, forgalmi akadályokat, áramellátási zavarokat előznek meg
Fotó: Nagy Lajos/Napló

A munkálatokat végzők kérik a közlekedők türelmét. Felhívják arra a figyelmet, hogy az elmúlt télen is viharkárok, fakidőlések akadályozták váratlanul a közlekedést bakonyi utakon és zavarokat okoztak az áramellátásban. Az ehhez hasonló helyzeteket, problémákat szeretnék most megelőzni a tervezett fakivágással. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában