Tanfolyam

2024.07.05. 07:00

Szentmisén a kántornövendékek

Négyéves kántorképző tanfolyamot tart a Veszprémi Főegyházmegye, amelynek növendékei ünnepi szentmisén vettek részt a Veszprémi Érsekségen a napokban.

Veol.hu

A kántorképzés vezetője Dankos Attila orgonaművész, a Szent Mihály Főszékesegyház zeneigazgatója, akitől megtudtuk, jelenleg tizenhatan végzik a tanfolyamot.

Fotó: érsekség

Az őszi félévben havonta egy alkalommal találkoztak, míg most egy kéthetes intenzív tanfolyammal folytatódott az oktatás. A résztvevők szolfézs, zeneelmélet, orgona, gregorián, népének, hittan, liturgika, karvezetés tantárgyak segítségével ismerkednek meg a kántorok feladataival, kötelességeivel. A tanulók a mögöttünk hagyott napokban a Margit- és a Feltámadt Üdvözítő-templomban szolgáltak a miséken, majd az érsekségen részt vettek Udvardy György érsek atya szerdai szentmiséjén is. A liturgia végén érsek atya megköszönte eddigi tevékenységüket és állhatatos készülést kívánt mindannyiuknak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában