Semmelweis-nap

2024.07.07. 13:36

Legfontosabb a beteg: az egészségügyi dolgozókat köszöntötték Balatonfüreden

Bóka István polgármester a képviselő-testület döntése szerint Nagy Szilveszter csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosnak és Zalainé Karácsony Erzsébet szakápolónak adta át a Balatonfüred Egészségügyéért kitüntetést a Semmelweis-napi ünnepségen, a Balaton étteremben a minap.

Kovács Erika

Nagy Szilveszter csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos és Zalainé Karácsony Erzsébet szakápoló kapta meg a Balatonfüred Egészségügyéért kitüntetést, a Semmelweis-napi ünnepségen

Fotó: Kovács Erika

– Nagyon fontos az odafigyelés a betegre, illetve egymásra, erről beszélt egyebek mellett Heckenast Anna Karolina. A Balatonfüredi Járási Hivatal népegészségügyi osztályának vezetője megjegyezte, mindenkor legfontosabb a beteg. Az osztályvezető méltatta az egészségügyi dolgozók munkáját, amelynek jelentősége a koronavírus-járvány alatt különösen megmutatkozott. A köszöntő gondolatok után Bóka István, Balatonfüred polgármestere átadta a kitüntetéseket, melyeket a város képviselő-testülete szavazott meg. A kitüntetettek, így Nagy Szilveszter csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos és Zalainé Karácsony Erzsébet szakápoló évtizedek óta kiemelkedő munkát végez az egészségügyben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában