Ünnep

2024.07.07. 11:30

Átadták a Hadnagy László-díjat Gyulafirátóton (képgaléria)

A XXXII. Rátóti Nap alkalmával átadták a Hadnagy László-díjat Gyulafirátóton, az elismerést idén Nagyné Borbás Mária kapta meg.

Horváth Gábor

A díjazott Nagyné Borbás Mária mellett Hegedűs Barbara és Katanics Sándor

Fotó: Nagy Lajos

Már reggel elkezdődött a program a veszprémi településrész ünnepén, a „falunapon” egy régi hagyományt felélesztve utcafoci bajnokságot rendeztek. Emellett volt főző-, illetve Sefcsikné Solymosi Ildikó emlékére futóverseny.

Délután, a sportpálya mellett felállított színpadon Gryllus Vilmos népszerű gyermekműsorával kezdődött a koncertek sora, majd fellépett Kecskés Tímea, Hatás Andrea és Zayzon Csaba, valamint a helyi csoportok (Kid Rock and Roll SE, Gyulafirátóti Német Nemzetiségi Dalkör, Rozmaring Tánccsoport, Segway Dance csoport) előadását tekintette meg a nagyérdemű. Később trambulinbemutatót tartottak, Baby Gabi- és Republika-koncert volt, végül késő estig tartó buli zárta az alkalmat.

A hagyományoknak megfelelően az eseményen adták át a Hadnagy László-díjat, amelyet ebben az évben Nagyné Borbás Mária kapott meg. Az elismerést Hegedűs Barbara alpolgármester és Katanics Sándor, a településrész önkormányzati képviselője adta át. A kitüntetést Veszprém Megyei Jogú Város közgyűlése ítélte oda, méghozzá „Gyulafirátót városrész kulturális életének fellendítéséért, a gyulafirátóti közösségek formálásáért, fenntartásáért, a gyulafirátóti identitás erősítéséért, Gyulafirátót hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenység elismeréseként.”

Nagyné Borbás Mária a gyulafirátóti közösség, ezen belül is a nyugdíjasklubok meghatározó tagja, motorja. A Rátót Mátyás Nyugdíjas Klubot kilenc éve vezeti. Sok kulturális programot, kirándulást szervez, továbbá figyelemmel kíséri és segíti a problémákkal küzdő tagokat. Tagja a Bakonyerdő Nyugdíjas Klubnak is, ahol szintén aktív és segítőkész. Szociális érzékenységének köszönhetően a helyi gyermekotthon támogatásában és programok szervezésében önzetlenül részt vesz. Hadnagy László születésének 100. évfordulója alkalmából színvonalas megemlékezést rendezett, melyet nagy precizitással szervezett. Nagyban segíti továbbá a művelődési ház munkáját, valamint aktívan részt vett a betlehem elkészítésében. Odaadóan, lelkiismeretesen segíti a közösségi élet mindennapjait, programjait.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában