Muglik és varázslótanoncok

2024.07.19. 08:00

Mágusképző tábor a pápai könyvtárban

Idén is megnyitotta kapuit a tanoncok előtt a pápai Jókai Mór Városi Könyvtárban a varázslóiskola. A 7–12 éves korosztályt két turnusban várták a Harry Potter-tematikájú táborban.

Haraszti Gábor

A könyvtár felhívására jöttek régi varázslók, de új tanoncokat is köszönthettek a napközis táborban. Ahogy mindig, a Teszlek Süveg osztotta be a varázslóiskolában az elsőéves hallgatókat az iskola négy házának egyikébe.

A Teszlek Süveg osztotta be a táborozókat az iskolákba
A Teszlek Süveg osztotta be a táborozókat az iskolákba
Fotó: Jókai Mór Városi Könyvtár

– Ez már a harmadik év, amikor nyáron Harry Potter-tábort szervezünk a gyerekek számára – tájékoztatott Polovitzerné Antal Mónika, a könyvtár szakmai vezetője. – A Jókai Mór Városi Könyvtár legnépszerűbb tábora, amelynek alapját a Harry Potter-történetek adják. Az első évben még egy turnust szerveztünk, de olyan nagymértékű volt a túljelentkezés, hogy a következő és az idei évben is már két turnust terveztünk be. Nem véletlenül, hiszen a tábor meghirdetése alatt be is telt a létszám, összesen 40 gyermeket tudtunk fogadni. Idén is volt varázspálcakészítés, kviddics, a kézműves-foglalkozások keretében elkészítettük a Szörnyek szörnyű könyvét, Harry Potter-karkötőket is alkottunk és a kvíz sem maradhatott ki. Újdonsággal is készültünk azoknak, akik tavaly vagy tavalyelőtt már jártak nálunk, ez volt a Harry Potter-szabadulószoba, ami az egyik könyvtári termünkben kapott helyet. A Harry Potter-történetek alapján kódokat kellett megfejteni a csapatoknak, a megfelelő lakatokat kinyitni és végül a bölcsek kövét megtalálni – részletezte Polovitzerné Antal Mónika.

A könyvtár szakmai vezetője hozzátette, az egyik legnépszerűbb program a kentauríjászat volt, melynek keretében a Hagyományok Hegye Egyesület közreműködésével íjászkodhattak a tábor résztvevői. Népszerű volt a bájitaltanóra, amikor mindenki elkészíthette saját bájitalát, valamint a Csótra és Nemesszalókra tett kirándulást is nagyon élvezték a gyerekek. A tábor végén a varázslótanoncoknak próbára kellett tenniük a tudásukat az RBF (Rendes Bűbájos Fokozat) záróvizsgán. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában