Sajtótájékoztató

2024.07.30. 13:00

Körforgásos gazdaság – felismerték a jelentőségét

A Pannon Egyetem megtartotta piaci pozícióját a vidéki egyetemek között. Az intézmény Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központjában Gerencsérné Berta Renáta megbízott főigazgató és Holczinger Tibor főigazgató-helyettes tartott sajtótájékoztatót. Szerintük egyre több diák ismeri fel a körforgásos gazdaság és az ehhez kapcsolódó szakok jelentőségét – számolnak be az egyetem honlapján.

Benkő Péter

A 2024/2025-ös általános eljárás keretében 1605 jelentkező kapott pozitív felvételi döntést – írtuk nemrég. – A mérnöki, informatikai és a gazdaságtudományi területen is szép számú jelentkezőben bíztunk – fogalmazott a megbízott főigazgató. – A jelenlegi helyzetben a gazdaságtudományi területre jelentkezők létszáma a felvehető felső létszámkorlát miatt az állami képzést nézve visszaszorult, de a költségtérítéses képzésre továbbra is van lehetőség pótfelvételi eljárásban. A kereskedelem és marketing szakra jelentkezők levelező képzésben folytathatják. A fenntartható és körforgásos turizmus alapszak nemzetközi térbe kerülésével további kompetenciákat nyit meg nemcsak a nemzetközi, hanem a hazai hallgatók számára is, hiszen angolul sajátíthatják el a világviszonylatban is nagy jelentőséggel bíró körforgásos szemléletmódot. Mesterképzés keretében a körforgásos gazdaság menedzsment képzésünkre jelentkezettek 80 százalékát felvettük – mondta el.

Mesterképzés keretében a körforgásos gazdaság menedzsment képzésünkre jelentkezettek 80 százalékát felvettük – mondta el Gerencsérné Berta Renáta
Mesterképzés keretében a körforgásos gazdaság menedzsment képzésünkre jelentkezettek 80 százalékát felvettük – mondta el Gerencsérné Berta Renáta
Fotó: Benedek Bálint

A körforgásos gazdaság iránti érdeklődést a felvett hallgatók száma is tükrözi

Mérnöki területen nagy népszerűségnek örvend a gépészmérnök szak, melyen a jelentkezők levelező képzés keretében tanulhatnak. A vízügyi üzemeltetési mérnök alapképzésük idén magyarul indul. A körforgásos gazdaság tervező-fejlesztő mérnök mesterképzésük szép számú felvett hallgatót eredményezett, melyet levelező képzésben indítanak idén is.

– Mindemellett a nemzetközi hallgatók között is népszerűek szakjaink, így az ő megjelenésük várható szeptemberben – folytatta Gerencsérné Berta Renáta. – Az egyetemi központ valamennyi induló szakját meghirdette a pótfelvételi eljárásban. A műszaki és informatikai szakok esetén államilag finanszírozott képzésekre, a gazdaságtudományi területen önköltséges formában jelentkezhetnek az érdeklődő diákok. Holczinger Tibor hozzáfűzte, a Pannon Egyetem Pannon Start Ösztöndíjprogramot hirdet a kimagasló eredménnyel bekerülő első éves hallgatóinak. A legjobb felvételi pontszámmal rendelkező három hallgató egymillió forintos támogatásban részesülhet egy évre. A második félévben az ösztöndíjat elért hallgatóknak kiemelkedő eredményt kell elérniük, és tudományos diákköri részvételt várnak el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában