Jubileum

2024.07.28. 14:00

Húszéves a Várkert Termál Kemping

Húsz éve, 2004. július 16-án adták át Magyarország egyetlen, ötcsillagos követelményeket teljesítő kempingjét, a Várkert Termál Kempinget. Az évfordulót kétnapos rendezvénysorozattal ünnepelte a létesítmény.

Haraszti Gábor

A meghívott vendégeket – köztük Áldozó Tamás polgármestert és Unger Tamás alpolgármestert – Gerhard Hofmann, a kemping tulajdonosa, Dekovics-Ódor Noémi, a kemping vezetője, valamint a Német Kempingklub (DCC) elnöke, Dieter Albert köszöntötte. Gerhard Hofmann beszédében kiemelte Kovács Zoltán országgyűlési képviselőt, akit a kemping atyjának nevezett, tekintettel arra, hogy húsz évvel ezelőtt elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy az intézmény megnyithatott.

Dekovics-Ódor Noémi és Gerhard Hofmann köszöntötte a kemping vendégeit
Dekovics-Ódor Noémi és Gerhard Hofmann köszöntötte a kemping vendégeit
Fotó: Haraszti Gábor

– Az első tíz év nagyon nehéz volt, többször megérintett minket a csőd szele – kezdte beszédét a tulajdonos. – Akkoriban 300 millió forintos hitelünk volt, de túléltük azt az időszakot, és az utolsó részletet 2018 márciusában kifizettük a banknak. Aztán jött a covid, 2020-ban és 2021-ben is hat-hat hónapot zárva tartottunk, ezt követte az energiaválság, mind az áram, mind a gáz ára a sokszorosára emelkedett, ekkor tényleg azt hittem, hogy ez lesz az utunk vége. De túléltük. Azért, mert a legjobb alkalmazottakkal rendelkezünk a kempingszektorban. A vitakultúránk nagyon sikeressé tett minket: az egyetlen ötcsillagos kemping lettünk Magyarországon 11 egymást követő évben az európai kempingszövetségnél. Az elmúlt években körülbelül kétmillió euró értékben folyamatosan fejlesztettünk: felújítottuk a vizesblokkokat, faházakat, játszóteret, fitneszparkot építettünk, az éttermet saját kezelésbe vettük, napelemet telepítettünk, melynek köszönhetően teljes áramfogyasztásunk 60 százalékát magunk termeljük meg, de ezeken kívül is nagyon sok tervünk van még – fogalmazott Gerhard Hofmann.

Az ünnepélyes megnyitón fellépett Pápa Város Fúvószenekara, az Aforce 1 Tánc Sport Egyesület, a nap DJ Béci retró diszkójával ért véget. A rendezvény második napján kézműves-foglalkozás várta a létesítmény vendégeit, a néptánccsoportok mellett fellépett Németh Dénes és zenekara, a Ritmus Akadémia, a Party Maffia együttes, Glassl Dominik tűzzsonglőr és természetesen a születésnapi torta sem maradhatott el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában