Fejlesztések

2024.06.07. 11:06

Közvilágítás-bővítés a veszprémi 2. választókerületben

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény feladatul jelöli meg a közvilágításról való gondoskodást. A gyakorlatban ez többféle feladatot jelent: az üzemeltetést, a szükséges villamos energia biztosítását, a közvilágítással el nem látott területeken a hálózat megtervezését, kivitelezését

Veol.hu

A Haszkovó utca 27-től a Gábor Áron utca 4. irányában a közvilágítás nem volt kiépítve. Hasonló probléma állt fenn a Haszkovó utca 39. déli oldalán. Közbiztonsági és baleset-megelőzési szempontból egyaránt kívánatosnak tűnt a megoldás keresése. Ráadásul az előbbi helyszínnél a futókör, utóbbi esetében pedig a közeli játszótér megvilágítását is szolgálja a fejlesztés.

A fotó a Haszkovó utca 27. és a Gábor Áron utca 4. közötti járdaszakaszon készült
A fotó a Haszkovó utca 27. és a Gábor Áron utca 4. közötti járdaszakaszon készült
Fotó: Gerstmár Ferenc

A két beruházásra vonatkozóan a költségvetés 8 millió forintot irányozott elő. A kivitelezési munkák, összesen öt új közterületi lámpával, a napokban befejeződtek, amivel régi hiányosságot sikerül orvosolni a Jutasi úti lakótelep északkeleti részén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában