Sportolókat köszöntöttek

1 órája

Kilencvenéves focista is színpadra állt Balatonfüreden (képgaléria)

Idős és fiatal sportolókat köszöntöttek a Balatonfüredi Sport Club (BSC) jubileumi ünnepségén szeptember 27-én, pénteken a Balatonfüred Kongresszusi Központban, ahol Bóka István polgármester egyebek mellett a sport közösségépítő erejét emelte ki.

Kovács Erika

A rendezvényen felidézték az elmúlt időszak kiemelkedő eseményeit is

Fotó: Nagy Lajos

Bóka István a százéves BSC köszöntése alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen kifejtette, a város sporttal kapcsolatos beruházásai jelentős állami támogatást élveznek. Azt mondta, Balatonfüred a kultúra, a művészetek és a sport városa, ugyanis a mintegy 15 ezres lakossághoz mérten nagyon sokan, kétezren sportolnak, illetve tartoznak valamelyik szervezethez, egyesülethez. Külön kiemelte a fiatalok, az utánpótlás és a tömegsport jelentőségét.

Molnár Judit képviselő, a jeles évforduló apropóján létrehozott jubileumi emlékbizottság elnöke felidézte az elmúlt egy év kiemelkedő eseményeit, melyekkel a BSC-t köszöntötték, így például a Ferencváros és a Balatonfüredi Futball Club (BFC), valamint a balatonfüredi és a magyarországi öregfiúk focimérkőzését.  Az elmúlt évtizedeket, a város sportolóit méltatta Sebők Lajos, az emlékbizottság tagja is. 

Az ünnep szép pillanata volt, amikor színpadra szólították az elmúlt évtizedek sportolóit – köztük kilencvenéves futballistát és a mostaniakat is –, akik emléklapot kaptak. 

Az ünnepségen alkalomhoz illő verset mondott Felhőfalvi András, a helybeli Radnóti Miklós Általános Iskola hatodik osztályos tanulója, szép műsort adtak a Balatonfüreden működő Ferencsik János Zeneiskola tanárai és a veszprémi Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió tagjai. 

Az ünnepi közgyűlés előtt emléktáblát avattak a kongresszusi központnál, ahol Burka Tibor, a BFC tömegsportszakosztályának vezetője, sporttörténész beszélt. A jeles alkalomból az elmúlt időszak kiemelkedő eseményeit bemutató sporttörténeti kiállítást is nyitottak. Perkovits Géza, a BSC volt ügyvezető elnöke, a sakkszakosztály edzője idézte fel a múltat és beszélt a mostani eredményekről. A jubileumi eseményt a BSC, a BFC, az önkormányzat és a jubileumi emlékbizottság szervezte. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában