Példa nélküli esemény

2024.06.07. 19:00

Élő adásban vitáztak a polgármesterjelöltek Pápán

Országos szinten is szinte példa nélkülinek mondható, hogy a választási kampány finisében egy város polgármesterjelöltjei egyszerre, egy helyszínen vitázzanak. Az még inkább, hogy élő adásban tegyék ezt meg. Pápán ez történt.

Haraszti Gábor

A Pápai Médiacentrum stúdiójában Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért, DK, Jobbik, LMP–Zöldek, MSZP, Momentum, Párbeszéd), Molnár István (független), Áldozó Tamás (Fidesz–KDNP) és Marton Sándor (Mi Hazánk) hat témakörben fejtette ki álláspontját. A beszélgetés moderátora Pénzes Anikó, a győri Oxygen Media Csoport ügyvezetője, tulajdonosa volt, a jelölteknek a kérdéseket Huszár Hajnal, a Médiacentrum szerkesztő-riportere és Szalóky Zsolt, az InfoPápa szerkesztője tette fel. A négy jelölt először másfél-másfél percben bemutatkozott a nézőknek, majd a szerkesztők által összeállított témákban kilenc percben fejthették ki véleményüket. Ezek között szerepelt a belvárosi közbiztonság, a városüzemeltetés, az Esterházy 2035 program, a fejlesztéspolitika, a demográfia kérdése és a város költségvetése.

Grőber Attila, Molnár István, Áldozó Tamás és Marton Sándor hat témakörben mondta el gondolatait
Grőber Attila, Molnár István, Áldozó Tamás és Marton Sándor hat témakörben mondta el gondolatait
Fotó: Pápai Médiacentrum

– A következő időszak hasonló lesz a mögöttünk hagyott évekhez. A nemzetközi gazdasági környezet – így a pápai is – sok kihívást fog tartogatni. Ezekben a nehéz időkben felértékelődik a tapasztalat, a jó kormányzati kapcsolatrendszer. Mi ezt ajánljuk a pápaiaknak, azzal kiegészítve, hogy az elmúlt kormányzati ciklusokban az a politikai közösség, amelyet képviselek, egységesen, kiszámíthatóan, őszinte szembenézéssel, együttműködve, feszültségek nélkül volt képes arra, hogy ezt a várost vezesse. Én továbbra is mindenkivel együtt kívánok működni, aki pápai ügyekben olyan döntéseket tud hozni, ami a pápaiak érdekeit szolgálja. Minden pápait közös munkára hívok, szép eredményeket fogunk elérni, messzire fogunk jutni, szebb lesz ez a város, bár álláspontom szerint már most is irigylésre méltó – mondta a vita végén Áldozó Tamás polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában