Szavazólapok újraszámlálását kezdeményezik

2024.06.11. 18:18

Egy szavazattal maradt alul, csalást emleget a pápai képviselőjelölt

A város 2. választókerületében Töreki-Vörös Ibolya, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje mindössze egy szavazattal kapott többet az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület, Demokratikus Koalíció, Jobbik–Konzervatívok, LMP–Magyarország Zöld Pártja, Magyar Szocialista Párt, Momentum Mozgalom, Párbeszéd A Zöldek Pártja jelöltjénél, Kerti Györgyinél. A Grőber Attila vezette ellenzék a szavazólapok újraszámlálását kezdeményezi.

Haraszti Gábor

Kerti Györgyi (Grőber Attila jobbján) vasárnap éjszaka még mandátumát ünnepelte

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

A lehető legszorosabban alakultak az eredmények a 2. választókerületben, ahol sokáig úgy tűnt, Kerti Györgyi lesz a városrész képviselője, akinek két szavazókörben 59 szavazat előnye volt a Fidesz–KDNP delegáltjával szemben. Csakhogy az utolsó helyszínen, a Vajda Márta iskolában 60 szavazatkülönbséggel Töreki-Vörös Ibolya győzött, a hivatalos eredmény röviddel éjfél után jelent meg a valasztas.hu-n. 

Grőber Attila az infopapa.hu-nak elmondta, az ügyben felkeresi Pápa város jegyzőjét, de alkotmányjogász bevonásával beadványt is megfogalmaznak, amelyben a szavazólapok újbóli ellenőrzését és újraszámlálását kívánják kezdeményezni. Maga az érintett, Kerti Györgyi is megszólalt, aki szó szerint úgy fogalmazott, csalás történt. 

Sok múlhat ezen az egyetlen szavazaton, ugyanis ettől függ, hogy Grőber Attila csapatának vagy a Fidesznek lesz-e többsége a képviselő-testületben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában