Választás 2024

2024.06.09. 23:38

Grőber Attila nyerte a polgármester-választást Pápán

Grőber Attila, az Élhető, Gyarapodó Városért, a DK, a Jobbik, az LMP – Zöldek, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd - Zöldek jelöltje nyerte a polgármester-választást Pápán. A 34 éve fideszes városban 13 459 leadott érvényes szavazatból az ellenzék jelöltje 6873-at szerzett meg.

Haraszti Gábor

Vasárnap délelőtt Grőber Attila, miután leadta szavazatát, úgy fogalmazott, ez egy fantasztikus város fantasztikus emberekkel. A döntés a pápaiak kezében van, hogy mit szeretnének a város további fejlődésében látni és elérni.

Grőber Attila a vártnál magabiztosabban nyert Pápán
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

18 óra után a Demokratikus Koalíció irodájában izgatottan figyelték a szavazókörök beérkező eredményeit, majd miután a pártszövetség jelöltje 22 óra után behozhatatlan előnyre tett szert, Grőber Attila a sétálóutcán ünnepelt csapatával és választóival.

- Új légkört fogunk teremteni Pápán, az fog érvényesülni, aki a városért dolgozik, nem pedig az, aki a városból él - mondta a megválasztott polgármester, aki Áldozó Tamás Egy a város, közös a jövőnk! szlogenjével búcsúzott hallgatóságától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában